HBŽ

Donesena odluka: Dječji doplatak iznosi 30 maraka

Utvrđena je visina iznosa doplatka za djecu do navršene 15 godine života u Hercegbosanskoj županiji.
Lifestyle / Obitelj | 21. 02. 2018. u 17:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je na sjednici održanoj u srijedu Odluku kojom se utvrđuje visina iznosa doplatka za djecu u mjesečnom iznosu od 30 maraka po djetetu.

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ, tom odlukom utvrđena je visina iznosa doplatka za djecu do navršene 15 godine života u Hercegbosanskoj županiji. Odluka o doplatku stupa na snagu 23. veljače ove godine od kada se mogu podnositi zahtjevi za ostvarenje prava.

U priopćenju je pojašnjeno, kako je bilo potrebno da bi se Odluka mogla primjenjivati, da Vlada HBŽ na prijedlog Ministarstva, rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te županije donese posebnu odluku o visini iznosa doplatka za djecu.

Osim toga, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Statut Zavoda za odgoj i obrazovanje. Tim Statutom pobliže se uređuje naziv, sjedište, djelatnost, ustrojstvo zavoda, ovlasti i način odlučivanja pojedinih tijela, kao i druga pitanja od značenja za obavljanje djelatnosti i poslovanje Zavoda sukladno zakonu.

Također je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja HBŽ-a (pozitivna lista lijekova HBŽ).

Vlada HBŽ je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ za 2018. godinu. 

Na sjednici je donijeta Odluka o davanju ovlaštenja ministru MUP-a Hercegbosanske županije Darinku Mihaljeviću za potpisivanje Memoranduma o uspostavljanju sustava automatske identifikacije putem otisaka prstiju, dlanova – afis/apis.

Kopirati
Drag cursor here to close