Mostar

Dođite na javnu tribinu "Stop trgovini djecom"

Cilj kampanje je podizanje javne svijesti o rizicima i svim pojavnim oblicima trgovine djecom među djecom i mladima, njihovim obiteljima...
Lifestyle / Obitelj | 11. 06. 2021. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna tribina „Stop trgovini djecom“,biti će održana u hotelu Almira, ulica Rade Bitange bb (Stari grad), Mostar u ponedjeljak, 14. lipnja sa početkom u 11 sati.

Panelisti na javnoj tribini će biti gđa Alma Kozo, pomoćnica Ministra za socijalnu zaštitu HNŽ, Arnela Buzaljko, glasnogovornica i članica udruženja „Žena BiH“ Mostar i Abida Pehlić, predsjednica udruženja „Novi put“.

Javnu tribinu organizuju udruženje „Žena BiH“ Mostar i udruženje „Novi put“ u okviru istoimene kampanje, koju Udruženje „Novi put“ realizira u suradnji sa članicama Mreže bosanskohercegovačkih nevladinih organizacija za borbu protiv trgovine ljudima RING tijekom mjeseca lipnja 2021. godine u vidu javnih događaja u 9 gradova Bosne i Hercegovine te putem online preventivne kampanje.

Ova javna tribina je dio kampanje podizanja svijesti o trgovini djecom u Bosni i Hercegovini, koja se provodi uz podršku zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” i projekta “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Cilj kampanje je podizanje javne svijesti o rizicima i svim pojavnim oblicima trgovine djecom među djecom i mladima, njihovim obiteljima, starateljima, domovima za djecu bez roditeljskog staranja, nadležnim institucijama, kao i sprječavanje i umanjenje rizika od postajanja žrtvom trgovine djecom u BiH, kroz umrežavanje nevladinog i vladinog sektora i povećanje informiranosti opće javnosti.

"Tijekom javne tribine osvrnut ćemo se na trenutnu situaciju i zakonska rješenja koja reguliraju kazneno djelo trgovine djecom te mapirati prednosti, nedostatke i prostor za unapređenje u suradnji s institucijama nadležnim za ovu oblast", poručili su organizatori. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close