30 KM po osobi

Do kraja travnja 4753 korisnika iz HBŽ-a će dobiti dječji doplatak

Iz ovogodišnjeg proračuna , po riječima ministrice, Vlada za naknade socijalnoj zaštiti, civilnim žrtvama rata, porodiljskim naknadama i dječjem doplatku izdvaja iznos od 5.110.000 KM.
Lifestyle / Obitelj | 19. 04. 2018. u 18:26 Bljesak.info
Kopirati

Osobe iz Hercegbosanske županije koje su podnijele zahtjev za isplatu dječjeg doplatka u veljači trebale bi do kraja travnja dobiti novac za prethodni mjesec, novinarima je kazala ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Vasilija Broćeta.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ona je ponovila da je skupština te županije na sjednici održanoj krajem siječnja ove godine usvojila odluku o visini dječjeg doplatka za djecu do 15 godina života u iznosu od 30 KM po djetetu.

Odluku o dječjem doplatku smatra najvećim uspjehom Vlade Hercegbosanske županije složivši se s reakcijom javnosti da je on mali, ali da je prvi put na ovim prostorima da se isplaćuje ova naknada.

Iz ovogodišnjeg proračuna , po riječima ministrice, Vlada  za naknade  socijalnoj zaštiti, civilnim žrtvama rata, porodiljskim naknadama i dječjem doplatku  izdvaja iznos od 5.110.000 KM, što ukupno gledajuć , kako ističe, nije mali. Također je napomenula da se spomenute naknade isplaćuju bez kašnjenja i redovito.

Kopirati