Uspješnija, pametnija

Dijete vam je rođeno u rujnu? Vi ste sretnik

DJeca koja su rođena u rujnu imaju tendenciju izrasti u uspješnije ljude u odnosu na svoje vršnjake.
Lifestyle / Obitelj | 03. 09. 2020. u 09:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U obitelj ponekad pristigne pravi mali lumen. I dok roditelji možda utvrđuju prevlast genetskog naslijeđa, postoji puno jednostavnija formula kojom se može utvrditi ovaj fenomen, a koja je potvrđena istraživanjem. Naime, prema istraživanju američke neprofitne organizacije 'National Bureau of Economic Research' djeca koja su rođena u rujnu uspješnija su, a i imaju tendenciju izrasti u uspješnije ljude u odnosu na svoje vršnjake.

Ova konstatacija oslanja se na istraživanje koje je na osnovu ocjena učenika u dobi od šest do 15 godina ustanovilo da djeca rođena u rujnu imaju u prosjeku više ocjene od svojih vršnjaka. Koristeći algoritme za predviđanje daljnjeg uspjeha u školovanju đaka, znanstvenici su došli do zaključka da će ovi mladi učenici vjerojatno imati bolju prolaznost u testovima, vjerojatnije će upisati zahtijevanje škole i manje će vjerojatno počiniti zločin.

Odlični rezultati za bebe rođene u rujnu zapravo nemaju nikakve veze s položajem zviježđa odnosno horoskopskim znakovima djevice i vage, kako bi neke mogli pomisliti. Djeca rođena u rujnu obično su i najstarija u razredu čime se mogu objasniti njihovi rezultati.

U mlađoj dobi ova neznatna razlika u godinama može biti presudna kako razvoj u djetinjstvu bilježi veće skokove u odnosu na bilo koje drugo životno razdoblje. To će se sigurno odraziti i na uspjeh u školi, prednost pri upisu na razne aktivnosti ili zahtjevnije programe i slično što djetetu daje prednost u kognitivnom razvoju u odnosu na svoje vršnjake. Međutim, roditelji beba koje nisu rođene u rujnu ne bi se trebali zabrinuti, mnogo je drugih faktora koje utječu na uspjeh pojedinca neovisno o mjesecu rođenja, piše portal miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close