Najbolji bh. tenisač

Damir Džumhur novi ambasador Save the Childrena

Lifestyle / Obitelj | 03. 04. 2017. u 07:31 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najuspješniji bh. tenisač Damir Džumhur ubuduće će se zalagati za prava i zaštitu djece u Bosni i Hercegovini.

Prepoznavši važnost dobrog početka za svako dijete i pristup osnovnim servisima, Džumhur je odlučio priključiti se naporima Save the Childrena u okviru kampanje ''Svako dijete – bez izuzetka'', priopćeno je iz te organizacije.

Globalna trogodišnja kampanja pokrenuta je u proljeće 2016. godine s ciljem da se osigura da svako dijete ima jednake šanse preživjeti, kao i pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i drugim osnovnim servisima, bez obzira na to tko je i odakle dolazi.

U Bosni i Hercegovini, kampanja se fokusira na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju pristup predškolskom obrazovanju, kao osnova za dobar i jednak početak za svu djecu.

''U skladu s ciljevima globalne kampanje, posebno ćemo usmjeriti naše napore ka osiguravanju da i djeca iz ugroženih skupina, poput djece s poteškoćama u razvoju, djece iz ruralnih područja ili romske djece, imaju jednake mogućnosti kao i ostala djeca i da im bude omogućeno predškolsko obrazovanje. Slogan kampanje je ''Svako dijete #bezIZUZETKA'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close