Apel roditeljima

Centar upozorava: Korištenje djece u prosvjedima na Uborku smatra se kršenjem dječjih prava

Iz Centra za socijalni rad Grada Mostara upozoravaju roditelje prosvjednike ispred Uborka da svoju djecu ne izlažu opasnosti.
Lifestyle / Obitelj | 10. 12. 2019. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / I roditelji i djeca u borbi za zaštitu svojih domova

Ustanova "Centar za socijalni rad Grada Mostara" je nakon saznanja dobivenih iz medija utvrdila da se na prosvjedima na lokaciji Uborak dana 09. 12. 2019. godine, pored građana prosvjednika nalazio i određeni broj djece, te je odlučila uputiti uputiti javni apel roditeljima.

''Kao nadležna ustanova socijalne i dječje zaštite, apeliramo roditeljima, koji prosvjeduju, da svoju djecu ne izlažu opasnosti i javnosti. Korištenje djece za ostvarivanje prosvjednih ciljeva, koje djeca ne mogu razumjeti, smatra se zlouporabom dječjih prava. Molimo rodilje da postupaju u najboljem interesu svoje djece, a da svoja prava ostvaruju na legalan način'',navodi se u priopćenju za javnost iz ove ustanove.

Najavljen još jedan prosvjed

Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" pozvala je građane na mirno okupljanje ispred Gradske vijećnice Grada Mostara, 11.12.2019. s početkom u 11 sati.

Upravo u to vrijeme, zakazan je sastanak na kojeg su pozvani Edita Đapo, Federalna ministrica okoliša i turizma; Suad Hasandedić, Kantonalni ministar građenja i prostornog uređenja; Ajdin Teletović, Kantonalni ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša; predstavnici Grada Mostara i predstavnici Inicijative "Jer nas se tiče".

Građani su pozvani da pruže podršku rješavanju problema deponije, sa krajnjim ciljem saniranjem postojeće i iznalaženjem lokacije za novu deponiju.

Kopirati
Drag cursor here to close