Kad se ruke slože

Blagdansko darivanje mališana na Pedijatriji Mostar

''Djeca se raduju vidjeli ste i sami. U najtežim i manje teškim slučajevima bolesti kada djeca vide Djeda božićnjaka oni se vesele i obraduju se, to je za njih veliko!''
Lifestyle / Obitelj | 22. 12. 2020. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna akcija pod nazivom ''Kad se male ruke slože, sve se može'' održala se danas u prostorijama Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar. Osmijesi na licima djece koja nisu ni svjesna gdje su, kao ni zašto moraju blagdane provesti izvan svojih domova, dovoljni su bili da izmame sreću i radost kod svih onih koji itekako razumiju što znači boravak u bolnici.

Sponzori Union Foods d.o.o Čitluk, Kraš trgovina d.o.o, Džajić commerce Ljubuški i Violeta Grude su darivali velikodušno svoje proizvode kako bi mogli napraviti paketići za djecu i pomoći ovu humanitarnu akciju.

Unatoč cijeloj zbrci koju nam je priredila ''kraljica'' 2020. godina mostarski novinari u suradnji s Lola klaunima odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju pod nazivom ''Kad se male ruke slože, sve se može''.

Foto: PR / Blagdansko darivanje mališana na Pedijatriji Mostar

Predstojnica Klike za dječje bolesti SKB-a Mostar prim.mr.sc. Vesni Brkić dr.med. kao i sestra Marina Pandža omogućile su da ova akcija održi unatoč pandemiji korona virusa.

''Djeca se raduju vidjeli ste i sami. U najtežim i manje teškim slučajevima bolesti kada djeca vide Djeda božićnjaka oni se vesele i obraduju se, to je za njih veliko!Ovo je veliko i za nas kada se netko sjeti obradovati naše mališane, jer Pedijatrija je inače na margini svugdje pa evo i kod nas.'', izjavila je Predstojnica za dječje bolesti SKB-a Mostar mr.sc.Vesna Brkić dr.med.

Antonela Vučić s Običnog radija iz Mostara jedna od organizatorica izjavila je kako je posebno dirnula ova akcija , jer se radi o djeci.

''Došli smo na inicijativu kolege i ja da organiziramo ovu humanitarnu akciju ''Kad se male ruke slože sve se može'', da bismo na neki način olakšali i razveselili mališane koji ionako ne shvaćaju zašto moraju biti tijekom blagdana Božića u bolnici. Zahvaljujem se prije svega predstojnici klinike za dječje bolesti dr. Brkić kao i cijelom osoblju, ali i našim sponzorima Union Foods d.o.o Čitluk, Kraš trgovina d.o.o, Džajić commerce Ljubuški i Violeta d.o.o Grude. koji su zaista bez ikakvog oklijevanja dali svoje proizvode kako bismo razveselili ove mališane. Vidjeti osmjehe na licima te djece je dodatni 'vjetar u leđa' da radimo i dalje i organiziramo što više ovakvih akcija. U vremenu kada sve gledamo kroz materijalne stvari, neka nam ovo bude dokaz kako se neke stvari ipak ne mogu kupiti novcem!'' – otkrila je Antonela Vučić voditeljica Običnog radija iz Mostara.

Foto: PR / Blagdansko darivanje mališana na Pedijatriji Mostar

Djed Božićnjak je bio novinar s RTV HB Albet Pehar, kojega je također dirnula cijela akcija i osmijesi na dječjim licima.

''Postoje mnoge dječje priče u kojima netko hoće da ukrade Božić, u današnje vrijeme bi se možda ta priča zvala ''Kako će virus ukrasti Božić''. Mi ljudi to ne smijemo dozvoliti i ja kao Djed božićnjak to ne smijem dozvoliti. Sjetili smo se u ovome vremenu djece, jer djeca su naša budućnost bez koje ne možemo postojati. Željeli smo djeci u bolnici malo ublažiti njihove boli kako bi u ovo blagdansko vrijeme osjetili draž Božića. S kolegama iz ostalih medija i s Lola klaunom, koja nam je posudila odijelo,uspjeli smo odraditi ovu akciju. Djeca su uistinu lijepo prihvatila naš dolazak, malo te srce i duša zaboli pogotovo ona koja su teže bolesna, onda shvatiš koliko je zdravlje prioritet u našim životima. Od srca im želim im da što prije ozdrave!'', kazao je Albert Pehar.

Kopirati
Drag cursor here to close