''Djeca u medijima''

Tapavički-Duronjić: Djeca su nezadovoljna zastupljenošću njihovih mišljenja u medijima

''U izvještavanju o djeci prvenstveno treba da se vodi računa o najboljem interesu djeteta'', stav je ombudsmena za djecu RS-a Dragice Radović.
Lifestyle / Obitelj | 25. 01. 2018. u 17:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesorica Tatjana Tapavički-Duronjić Banjalučkog Univerziteta provela je istraživanja među djecom i došla do  saznanja da su djeca nezadovoljna zastupljenošću njihovih mišljenja u medijima, rekla je na okruglom stolu koji se u četvrtak održao u Banjaluci.

''U izvještavanju o djeci prvenstveno treba da se vodi računa o najboljem interesu djeteta'', stav je ombudsmena za djecu RS-a Dragice Radović.

Šefica Odjeljenja UNICEF-a BiH za komunikacije Nela Kačmarčik-Maduna ukazala je da je vrlo tanka crta između zaštite privatnosti i promocije sudjelovanja djece u medijima.

''Treba voditi računa o tome da kreatori medijskih sadržaja nisu samo profesionalni mediji, novinari i producenti, koji podliježu nekoj vrsti regulative, već da mediji predstavljaju i sve ono što se događa na društvenim mrežama, kada privatni kreatori medijskih sadržaja, a to smo svi mi, postavljamo sadržaje koji, možda, čak i ugrožavaju prava djeteta'', istakla je ona u Banja Luci na okruglom stolu o temi ''Djeca u medijima''.

Raspravu o ovoj temi je organizirala Radio-televizija RS-a, a predstavljena je i publikacija ''Mediji u najboljem interesu djeteta: Pregled znanja i iskustava za kreatore medijskih sadržaja''.

Kopirati
Drag cursor here to close