Razgovarajmo uspješno s djecom

Mostar: Roditelji usvajali nove navike razgovora s djecom

"Kao roditelji važno je da imamo pozitivan odnos prema roditeljstvu i ulozi roditelja i moramo biti spremni da učimo. Dobri roditelji griješe i to moramo znati u svakom trenutku dok odgajamo djecu", istaknula je Bešo.
Lifestyle / Obitelj | 05. 12. 2017. u 00:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Razgovarajmo uspješno s djecom' bila je tema radionice koja je privukla veliku pažnju roditelja i odgajatelja, a koju su organizirali zajednica aktivnih roditelja 'Budi tu' i Centar za psihološku pomoć 'Sensus'. Tijekom dvosatne radionice, roditelji su saznali praktične savjete i trikove kako bolje razgovarati i unaprijediti komunikaciju s djecom.

Paralelo s radionicom za roditelje, održana je i igraonica za djecu predškolskog uzrasta i radionica za školarce koji su uživali u razvojno - poticajnimm igrama koje su za mališane pripremile psihologinje Centra za psihološku podršku 'Sensus' iz Mostara.

"Na radionici smo se bavili principima zdrave komunikacije s djecom koja će zbog takvog pristupa biti zadovoljna, sretna i spremno uspostavljati zdrave odnose s drugima", rekla je psihologinja i osnivačica 'Sensusa' Maida Bešo, koja je bila i uvodničarka na radionici za roditelje.

"Kao roditelji važno je da imamo pozitivan odnos prema roditeljstvu i ulozi roditelja i moramo biti spremni da učimo. Dobri roditelji griješe i to moramo znati u svakom trenutku dok odgajamo djecu", istaknula je Bešo.

"Pohvale i kritike su dvije osnovne poruke koje roditelji šalju djeci. Cilj obje vrste poruka je socijalizirati dijete, ukazati mu na poželjna i nepoželjna ponašanja i spremiti ga za uspješan samostalan život. U odgoju djece važno je da ih hvalimo kao osobe, hvalimo njihovo ponašanje i kada je to potrebno, kritiziramo njihove postupke.

Kritike koje upućujemo djeci trebaju biti konstruktivne na način da pomognemo djetetu da nešto popravi2, rekla je psihologinja 'Sensusa' Arnela Memić.

'Budi tu' zajednica prvi rođendan proslavlja sa sjajnim rezultatima. U posljednjih godinu dana organizirali su šest radionica za roditelje. Organizirali su tri humanitarne akcije 'Razmjena igračaka + humanitarno darivanje' na kojima su prikupili preko 1000 igračaka koje su proslijedili u devet domova za djecu bez roditeljskog staranja i djecu s posebnim potrebama.

'Budi tu' najavljuje novu 'Razmjenu igračaka + humanitarno darivanje' u okviru Adventa (Zimskog grada) 16.12. od 11 do 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close