Godišnja akademija

Mostar: Najmlađi obradovali roditelje simpatičnom priredbom

Direktorice vrtića Minja Sefić kazala je kako je završnom akademijom namjera menadžmenta predstaviti sve nastavne aktivnosti i plan predškolskog odgoja i obrazovanja.
Lifestyle / Obitelj | 26. 06. 2019. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani unutar kampusa Univerziteta 'Džemal Bijedić' održana je svečana akademija u organizaciji vrtića 'Zemzem' čime je okončan kraj još jedne nastavne godine.

Direktorice vrtića Minja Sefić kazala je kako je završnom akademijom namjera menadžmenta predstaviti sve nastavne aktivnosti i plan predškolskog odgoja i obrazovanja. "Čast mi je i zadovoljstvo da u kolektivnu imamo kvalitetan kadar i da svi uposlenici ulažu maksimalni napor u radu sa djecom", istaknula je između ostaloga Sefić.

Radost sa djecom i njihovim roditeljima podijelio je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Dino ef. Maksumić. "Danas možemo biti ponosni što imamo priliku radovati se rezultatima poticajnih ideja pokrenutih prije dvanaest godina, jer je 'Zemzem' postao prepoznatljiv brend u Gradu. O radu našeg vrtića imamo samo pozitivne povratne informacije. Direktori osnovnih škola samo sa riječima hvale govore o djeci koja im dolaze iz vrtića 'Zemzem'", kazao je ef. Maksumić.

Uprkos činjenici da nisu značajnije predstavljeni u medijima, ipak su se etablirali kao jedan od najuspješnijih vrtića kako na području Hercegovačko - neretvanske županije, tako i u okviru Islamske zajednice u BiH. Vrtić trenutno broji 380 polaznika i iz godine u godinu u Mostaru za njihov rad vlada sve veće interesovanje roditelja.

U programu akademije djeca, iz svake organizacijske jedinice, pojedinačno su na radost svojih roditelja, odgajatelja i gostiju izveli po jednu od pripremljenih glazbenih numera: ilahiju, dječju pjesmu na bosanskom, engleskom i arapskom jeziku.

"Veliku podršku imamo od našeg osnivača - Medžlisa IZ-e Mostar, no nimalo manje bitna je i podrška roditelja koji su u našem radu prepoznali kvalitet i povjerenje koje su nam ukazali. Ovo je samo jedan od dokaza da se sa malo više ljubavi i želje može uraditi mnogo", ističe Sefić.

Kopirati
Drag cursor here to close