Ziona Chana

38 žena, 89 djece, 36 unučadi: Umrla glava najbrojnije obitelji na svijetu

Lifestyle / Obitelj | 14. 06. 2021. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U indijskoj državi Mizoram umro je 76-godišnjak za kojega se vjeruje da je glava najbrojnije svjetske obitelji, prenosi Hina.

Ziona Chana bio je voditelj vjerske sekte koja je prakticirala poligamiju, a umro je u nedjelju, iza sebe ostavivši 38 supruga, 89 djece i 36 unuka, piše BBC.

  / Ziona Chan

Vijest je potvrdio glavni ministar države Mizorama, Zoramthanga, koji je na Twitteru izrazio sućut članovima obitelji. Chana je navodno patio od dijabetesa i povišenoga krvnog tlaka.

Liječnici su za novinsku agenciju PTI rekli da se njegovo stanje pogoršalo dok je bio u svojem domu u selu Baktawng Tlangnuam. U nedjelju navečer prevezen je u bolnicu, gdje je po dolasku proglašen mrtvim.

BBC piše da je teško pouzdano kazati je li Chana doista bio glava najveće svjetske obitelji s obzirom na to da u svijetu postoje i drugi koji polažu pravo na tu titulu.

Istodobno je teško precizno procijeniti brojnost članova obitelji. U najmanje jednome izvješću stoji da ima 39 supruga, 94 djece, 33 unuka i jednog praunuka, što je ukupno 181 član obitelji.

No bez obzira na to radi li se o svjetskome rekordu ili ne, Chana i njegova obitelj postali su svojevrsna lokalna senzacija koja je privlačila turiste u selo na sjeveroistoku Indije.

Brojna obitelj živi zajedno u četverokatnici pod nazivom "Chuuar Than Run" (Kuća nove generacije) sa stotinu soba. Mjesni mediji pišu da Chanine supruge dijele sobe blizu njegove privatne spavaće sobe.

Video: Ziona Chana, Man From Mizoram, With World

Ljetnikovac je glavna turistička atrakcija u državi, a dolaze ga obići znatiželjnici iz cijeloga svijeta.

Reuters piše da je Chana rođen 1945. te da je svoju najstariju suprugu, koja je tri godine starija od njega, upoznao kad je imao 17 godina. Obitelj pripada kršćanskoj sekti - Chana Pawl - koja ima oko 2000 sljedbenika.

Sektu koja dopušta poligamiju muškaraca osnovao je 1942. godine Chanin djed.

Kopirati
Drag cursor here to close