Možda ju imaš u kuhinji

Uz pomoć ove namirnice kosa ti može postati gušća, a vlasi deblje

Slanutak sadrži velike količine hranjivih sastojaka poput proteina, mangana, vitamina B9 i cinka, a koji izvrsno pogoduju rastu kose.
Lifestyle / Moda | 19. 09. 2020. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Nije samo naša koža pokazatelj da starimo, mijenja se i naša kosa. Vlasi koje postaju sve tanje, a i sve ih je manje zbog promjene u hormonima, nekome bi mogle predstavljati razlog za brigu.

Srećom, postoje rješenja kojima bismo mogle usporili ovaj proces, ako ne i sasvim ga odgoditi, i to zahvaljujući jednoj namirnici koja se možda trenutno nalazi u tvom kuhinjskom ormariću.

Riječ je u slanutku, koji kao odličan sastojak variva ili dodatak salata potvrđuje sjajnu prehrambenu ulogu i uvjerljivo postaje magičan sastojak za zdravlje tvoje kose.

Slanutak sadrži velike količine hranjivih sastojaka poput proteina, mangana, vitamina B9 i cinka, a koji izvrsno pogoduju rastu kose. Nedostatak proteina u prehrani može dovesti do slabih, prorijeđenih vlasi pa za što bolju gustoću kose možeš priskočiti i konzumiranjem ove mahunarke.

Osim toga, nedostatak mangana i cinka u organizmu povezan je s gubitkom kose i stanjima poput alopecije. Povećani odnosno dostatni unos mangana i vitamina B9 također može odgoditi i nastanak sijede kose.

Osim u prehrani slanutak će pomoći u borbi protiv gubitka kose i lokalnom primjenom, piše miss7.

Slanutak ili slanutkovo brašno u Ayurvedskoj medicini već se dugi niz godina koriste u kozmetičkim tretmanima za lijepu kosu.

Ayurvedski stručnjaci tvrde kako upotrebom maske od slanutka možeš ojačati folikule dlake, ukloniti prhut te učiniti vlasi debljima i sjajnijima. Proteini u slanutku dodatno će nahraniti tvoju kosu i obložiti je poput zaštitnog sloja koji će spriječiti njezino lomljenje. Mangan i cink mogu pomoći u obnavljanju stanica vlasišta zbog čega će kosa biti gušća i sjajnija.

Maska za kosu od slanutka

Tri žlice brašna od slanutka

Tri žlice jogurta ili 3 žlice kokosovog ulja

Sastojke pomiješaj u pastu, a zatim je nanesi od krojena pa do vrhova vlasi. Smjesu posebno dobro umasiraj u korijen vlasi te na vrhove. 

Ako pri ruci nemaš brašno, možeš ga jednostavno zamijeniti s kuhanim slanutkom ili slanutkom iz konzerve koji prethodno zgnječiš (1/4 šalice) a zatim primijeniš po gore navedenom postupku. 

Za najbolje rezultate masku je najbolje primijeniti dva puta tjedno.

Kopirati
Drag cursor here to close