Nije svejedno

Uz ove savjete više nikad nećeš kupiti donje rublje koje ti ne odgovara

Donje rublje može utjecati ne samo na naš seksualni život, nego i na naše zdravlje - tamo dolje.
Lifestyle / Moda | 25. 10. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako nisi model za donje rublje, vjerojatno o njemu ne razmišljaš puno. Svi mi pomno biramo odjeću koja se vidi, koju nosimo preko donjeg rublja, a njime se ne zamaramo. To je pogrešno i može imati dalekosežne posljedice.

Sjeti se smiješne epizode iz života Bridget Jones i onih njezinih staračkih gaćica;) No, donje rublje može utjecati ne samo na naš seksualni život, nego i na naše zdravlje - tamo dolje.

Da izbjegneš neugodu, slijedi ove savjete i izbjegni uobičajene greške.

Ne provjeravaš sastav

Pamučno donje rublje možda nije muškarcima seksi kao sintetička čipka, ali je sigurno zdravije. Svila i sintetika 'ne dišu', zadržavaju vlagu između nogu i to može dovesti do blage gljivične infekcije. Ako se već pališ na sintetičko čipkasto rublje, barem onaj dio koji prijanja uz vaginu mora biti od pamuka. Ili svileno i sintetičko rublje nosi samo u određenim prilikama, a pronađi seksi pamučno rublje za svaki dan.

Nosiš tange

Treba li doista objašnjavati zašto tangice nisu higijenski najsretniji odabir? Možda ti se neće vidjeti urezana linija gaćica ispod tajica na vježbanju, no rizik da si preneseš bakteriju E. coli dok vježbaš, mičeš guzom, a s njom se pomiče i tvoja tanga, ipak treba izbjeći. Razmisli, ne želiš da ti se preko tange bakterije povezane s anusom približe vagini ili mokraćovodu. Ukoliko ih mijenjaš nakon vježbanja, nosiš ih kratko, a ne čitav dan i biraš pamučne, možda se izvučeš, no je li to vrijedno rizika?

Nosiš donje rublje u krevetu

Ako ga šokiraš idejom da ne voliš čipkastu sintetiku, ovaj će savjet sigurno dočekati sretan. Ne predlažemo da uvijek spavaš posve gola (s malo parfema iza uha), ali ispod pidžame ili spavaćice budi gola. Najzdravije rješenje za one koji su skoni infekcijama upravo je spavanje bez gaćica jer nećete imati na sebi ništa što bi zadržavalo vlagu i poticalo razvoj mikroorganizama.

Ne znaš svoju veličinu

Ništa nije ružnije od gaćica koje vise jer su prevelike. Jednako je tako velika greška nositi preusko donje rublje koje stvara primjetne jastučiće na bokovima. Ako te gaćice režu, mogu ti izribati i ozlijediti kožu po vrućini. I da još jednom ponovimo: sluzokoža vagine je osjetljiva, ne treba je nipošto pritiskati ili ribati, tu je opet i zadržavanje vlage u preuskim gaćicama.

Vježbaš u neprikladnom rublju

Vjerojatno si nabavila slatke tajice za jogu ili pilates, no jesi li nabavila i prikladno donje rublje? Preusko donje rublje ili ono od (starih) sintetičkih materijala koji ne propuštaju znoj mogu uzrokovati infekcije. Bakterije se množe u mračnom, vlažnom i toplom okolišu i takav ne treba stvarati dok vježbaš. Materijal mora propuštati znoj i 'disati'.

Ne mijenjaš rublje nakon vježbanja

Ako nakon vježbanja ostaneš u znojnoj odjeći, neugodni miris neće biti tvoj jedini problem. Vlaga, trenje i slično potpomažu razvoju gljivične infekcije pa se jednostavno presvuci nakon vježbanja. Ništa lakše.

Ne pereš ga s pravim deterdžentom

Naše tijelo, koža na leđima ili rukama možda i ne traži poseban deterdžent, ali komad tkanine koji prijanja uz vaginu trebalo bi prati s hipoalergenskim deterdžentom, pogotovo ako si sklona alergijama i upalama. Ako već nemaš neki hipoalergenski, nemoj upotrebljavati one jako namirišane ili previše deterdženta jer parfem u deterdžentu može izazvati alergiju.

Nisi odabrala oblik za svoje obline

Ne stoji svakome isti oblik gaćica. Postoji pet osnovnih tipova stražnjice koje zahtijevaju i oblik donjeg rublja prilagođen sebi. Provjeri pašu li ti kvadratne gaćice, one V-oblika ili A-oblika, više ili manje rezane u preponama...

Nisi odabrala rublje za ono što ćeš obući preko njega

Recimo, nemoj nikada nosti čipkasto donje rublje ispod pripijene odjeće s elastinom, izgledat će kao da ti je koža narovašena. Jako izrezane gaćice nisu idealne za traperice ili hlače visokog struka, pogotovo ako se naziru ispod hlača. Pripazi na detalje.

Bijelo na bijelo

Ako ti nije dovoljno to što moraš paziti da ne zaprljaš bijele hlače na stražnjici, tu je još i velika mogućnost da su prozirne. Čini se logičnim da ispod bijelih hlača, suknje ili haljine navučemo bijele gaćice, no to je velika pogreška. Bijelo donje rublje vidjet će se ispod bijele odjeće i najbolje je odabrati nešto u boji kože.

Šav na gaćicama

Slatki detalji poput volana ili uzdignutog šava mogu upropastiti efekt tvojih novih pripijenih hlača kad se volan zgužva i stvori neravnine ispod tkanine. Za pripijenu odjeću bilo bi idealno nabaviti one tehnološki unaprijeđene gaćice bez šavova, pletene novom tehnologijom. One su udobne, a ispod hlača neće se nazirati šavovi i rubovi donjeg rublja.

Korzeti i steznici svakodnevno

Ako steznike koji oblikuju stražnjicu i trbuh nosiš isuviše često, ako te jako stišću, možeš razviti refluks ili čak inkontineciju, u najcrnjem scenariju. Nosi ih s vremena na vrijeme da ti oblikuju tijelo kad nosiš pripijenu haljinu ili suknju, ali nikako prečesto.

Pretanko donje rublje

Znate li što američki tinejdžeri nazivaju devinim kopitom? Ono kad se hlače tako usijeku između vanjskih usana vagine da tvore vidljivi procjep u obliku obrnutog slova y. To se ženama događa i kad ne nose pravilno odabrano donje rublje. Donje rublje od debljeg materijala neće se pomaknuti i dozvoliti te usjeke i osgurat ćete se od odjevne greške broj 1.

Ne proučavaš mrljice

Nešto iscjetka s vremena na vrijeme posve je normalno, no ginekolozi upozoravaju da ga treba pogledati jer tako pratimo svoje ginekološko zdravlje. Iscjedak čudne boje i mirisa ili nekoliko kapljica krvi kad nemaš menstruaciju treba odmah povjeriti ginekologu.

Nedovoljno često kupuješ novo donje rublje

Moda kod donjeg rublja ne igra, ono se ne mijenja se sezonski pa mnogi donje rublje nose godinama. Kao prvo, više ne izgleda privlačno ako je staro. Ako je na gaćicama popustila guma ili elastin, neće ostati na mjestu. Ako ti se to događa, pregledaj sve rublje i ono ofucano i staro, koje ne prijanja uz tijelo, jednostavno baci.

Odaberi ono što ti paše

Možda nećeš odmah prihvatiti sve ove savjete, no jednog se drži - donje rublje mora biti jedanko tako ugodno koliko i dobro izgledati. Ako te je neki od naših savjeta rastužio (tange ili čipka nisu pravi odabir!), pronađi ono što ti se sviđa u pamuku jer je dovoljno velika ponuda i naše rublje može istovremeno biti lijepo, udobno i zdravo, piše Miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close