Herve Leger

Umro kreator bandage haljine

Pravim imenom Herve L. Leroux dizajner je bio talentiran i samouk. Najprije je bio frizer, a potom se bavio izradom šešira.
Lifestyle / Moda | 08. 10. 2017. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski modni dizajner Herve Leger, osnivač istoimene modne kuće kojega je devedesetih godina proslavila ''bandage'' haljina, omiljena među svjetskim jet settericama, umro je u petak od prsnuća aneurizme u dobi od 60. godina.

Pravim imenom Herve L. Leroux dizajner je bio talentiran i samouk. Najprije je bio frizer, a potom se bavio izradom šešira.

Godine 1981. zbio se za njega odlučujuć trenutak, susret s Karlom Lagerfeldom za kojega je radio kao asistent u modnim kućama Chanel i Fendi.

Godine 1985. osnovao je brand Herve Leger. Tada je kreirao čuvenu ''bandage'' haljinu koja laska ženskoj silueti i koja mu je donijela veliku slavu te brojne modne poklonice. Haljinu su opisivali kao niz ''spojenih elastričih traka koje čine usku liniju''.

Unatoč svojoj modnoj kući koja je dobro poslovala, dizajner je nastavio raditi kao freelancer za Lanvin, a dizajnirao je i za Swarovski. No 1999. tvrtka BCBG Max Azria kupio je njegov brand i Leger je izgubio komercijalna prava na njega.

No nastavio je dizajnirati haljine za poznate svjetske jet setterice, među kojima su bile Taylor Swift, Jessica Chastain, Miranda Kerr, Cate Blanchett, Elizabeth Hurley i Dita Von Teese, bliska Lerouxova prijateljica koja se na društvenim mrežama od njega oprostila riječima: ''Uživaj u glamuroznom miru''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close