Izgledaj fantastično

Trenirke već dugo nisu samo za sport

Sportska odjeća popularnija je no ikad, a svaka nova kolekcija kako sportskih, tako i high street brendova uključuje sve atraktivnije komade.
Lifestyle / Moda | 09. 10. 2023. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda kaže da je veliki dizajner Karl Lagerfeld jednom prilikom izjavio da je svaki onaj koji nosi trenirku izgubio kontrolu nad svojim životom. Ovaj prvak rafinirane elegancije nije ni slutio da će ulična moda, pripomognuta društvenim mrežama, od ovog utilitarnog komada stvoriti predmet želja ljubiteljica mode diljem svijeta.

Premda joj ime to sugerira, sportska odjeća već duže vrijeme nije rezervirana samo za sport i rekreaciju. Posljednjih godina imali smo priliku vidjeti kako zvijezde poput Kim Kardashian i Belle Hadid crvenim tepisima smjelo koračaju u biciklističkim hlačicama, trendseterice koje za obavljanje dnevnih obaveza kombiniraju sako na tajice te influencerice koje poziraju u atraktivnim sportskim kompletićima koji su češće više otkrivali, nego skrivali, piše miss7.

Kombinacije za šetnju gradom

Mnoge je, u maniri Karla Lagerfelda, začudio ovaj razvoj događaja, no trenirke su nekako, željeli mi to il ine, postale 'high fashion'. U nastavku ti otkrivamo kako ih u maniri pravih trendseterica uspješno kombinirati ako u njima poželiš smjelo prošetati gradskim ulicama.

Doza nostalgije

Stilski skladan dojam odaju trenirke koje imaju usklađen gornji i donji dio. Našu pažnju privukli su kompleti crnih trenirki koje su razigrane bijelim i zelenim linijama.

 Nostalgija u modernom rafiniranom obliku

Riječ je o komadima koji nas uvelike podsjećaju na one koji su bili iznimno popularni devedesetih godina. Mogli bismo za njih reći - nostalgija u modernom rafiniranom obliku!

Vladarica društvenih mreža

Posljednjih sezona sportski kompleti su se prometnuli u atraktivne modne komade koji su preplavili društvene mreže te još jednom pokazali kako su trenirke neizostavni dio ulične mode.

Predimenzionirane hlače i majice zamijenili su oni modeli koji sjajno naglašavaju liniju, a pritom su posebno traženi kratko rezani topovi koji cjelokupnu kombinaciju čine još izazovnijom.

Rezani topovi kombinaciju čine još izazovnijom

Izgleda kako i trenirke mogu biti seksi, a za postizanje cjelokupnog dojma odaberi komade u istoj boji.

Udobnost je na cijeni

Nove jesenske kolekcije high street brendova uključile su i mini 'comfy' kolekcije koje se sastoje od komada koja spajaju udobnost i trendi dizajn.

 Udobnost ispred svega

Među predstavljenim komadima posebno se ističu pleteni komada izvedeni u sportskom stilu. Zvonolike rebraste hlače možeš kombinirati uz pripadajuće veste ili topove.

Spoj nespojivog

Osim tajica, pri postizanju sportske elegancije, posebno su popularne hlače tzv. jogger stila koje trendseterice uspješno spajaju s naizgled nespojivim komadima poput košulja, bodija i pletenih topova.

  Kombinacije za sve prilike

Pritom ne zaziru upariti ih sa salonkama, natikačama s visokom potpeticom ili kaubojkama.U ovom slučaju, mašti uistinu možeš dati na volju, a ove kombinacije možeš uspješno "isfurati" od posla, preko druženja s prijateljicama do romantične večere.

Kopirati
Drag cursor here to close