Usne poput betona

Sve više žena odlučuje se za jeftine filere u usnama

Popularnost popunjavanja usana s filerima nazvana je "The Kylie Effect" - što se odnosi na američku reality zvijezdu, Kylie Jenner, 21, koja je počela puniti usne filerima u dobi od 16 godina
Lifestyle / Moda | 18. 04. 2019. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Handou / Ilustracija

Beth Craigs (21) je znala da bi popunjavanje usana filerima moglo biti bolno, ali je bila spremna podnijeti neugodu kako bi njezine usne izgledale što bolje, piše DailyMail.

Ipak, 24 sata nakon postupka, 21-godišnjakinja je bila u takvoj agoniji da je znala da nešto nije u redu. Njezine usne su se još dva puta povećale u odnosu na prije i nije mogla spavati zbog velike boli.

''Moje usne su se činile poput betona, a bol se širila niz obraze pa sve do čeljusti. Nikada prije nisam punila usne i pretpostavljala sam da će boljeti, ali ovo je nešto drugo'', kazala je Beth. Beth je vidjela oglas o filerima za usne na Facebooku, a cijena je bila 120 funti.

Iako joj je cijena bila sumnjivo jeftina, Beth se ipak odlučila za zahvat. Kada je osjetila strašnu bol, Beth je poslala poruku liječnici, koja joj je rekla da je u redu i da treba pričekati 14 dana da se oteklina spusti. Međutim, nakon toga je izbrisala svoju stranicu i profil na Facebooku.

''Kontaktirala sam liječnika koji mi je rekao da moja reakcija nije normalna. Propisao mi je steroide, a onda sam morala imati skupa ubrizgavanja kako bih uklonila filere. Nisam imala pojma da nekome možete ubrizgati filer bez medicinske kvalifikacije. I što sam više naučila, to je bilo strašnije. Liječnik mi je objasnio da sam za dlaku izbjegla moždani udar'', rekla je.

Beth je jedna od mnogih žena čije je zdravlje ugroženo zbog skandaloznog nedostatka propisa koji ne reguliraju ovakve stvari.

Slična situacija dogodila se i Karolini Malko (21) koja je također odmah nakon zahvatila osjetila kako nešto nije u redu. Dva dana nakon injekcije Carolina je kazala kako je izgledala poput patke, a dva tjedna kasnije rezultat je bio neravnomjeran, tako što je dobila izbočine na unutarnjoj strani usana.

''Znam da nisam bila u životnoj opasnosti, ali moramo se educirati o tome što se može dogoditi'', kazala je Carolina.

Za razliku od injekcija koje zamrzavaju mišiće, kao što je botox, fileri- koji obično sadržavaju hijaluronsku kiselinu koja se prirodno pojavljuje u tijelu - nisu lijekovi na recept. Umjesto toga, klasificiraju se kao medicinski uređaji, što znači da ako možete na ruke dobiti špricu za filere, mogu vam legalno i naplatiti ubrizgavanje filera za usne. No bez obzira na ovakvu situaciju, svakako bi se prije odluke o ovakvim i sličnim zahvatima, trebali do najsitnijih detalja informirati o onome što radite, kao i kod koga to radite.

Kopirati
Drag cursor here to close