Kraljica stila

Što smo sve naučili od Audrey Hepburn?

Na dan kada je prije 92 godinae rođena filmska i modna ikona Audrey Hepburn prisjećamo se 10 vječitih modnih komada koje je slavna glumica popularizirala, a koji nikada neće izaći iz mode.
Lifestyle / Moda | 04. 05. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audrey Hepburn pojavila se u vrijeme kada su raskošne plavuše Marilyn Monroe i Jayne Mansfield predstavljale ideal ženske ljepote. No, Audrey nije podlegla provokativnom stilu odijevanja tipičnom za to doba te je umjesto sljedbenice trendova postala trendseterica

Na dan kada je prije 92 godinae rođena filmska i modna ikona Audrey Hepburn prisjećamo se 10 vječitih modnih komada koje je slavna glumica popularizirala, a koji nikada neće izaći iz mode.

Mala crna haljina

Modna pionirka Coco Chanel predstavila je 1926. malu crnu haljinu, a popularizirala ju je Audrey Hepburn u filmu Doručak kod Tiffanyja. Doduše u klasiku je Audrey nosila dužu verziju male crne haljine, ali njena pojava u toj Givenchyjevoj haljini ukrašena bisernom ogrlicom, dijamantnim naušnicama, sa crnim rukavicama i velikim sunčanim naočalama, zaglađene frizure i s cigaršpicom pojam je klasičnog šik stila.

Kapri hlače i hlače s visokim strukom stegnute remenom

Hlače koje 'grle' ženski struk dodatno istaknut remenom maksimalno naglašavaju ženstvenost figure. Audrey je uvijek pazila da sve bude umjereno te je izrazito ženstvene hlače kombinirala s konzervativnijim gornjim dijelom. Popularizirala je i kapri hlače duljine do iznad gležnja koje je obožavala nositi s balerinkama, još jednim modnim biserom kojeg je učinila slavnim.

Balerinke

Možda najpoznatiji modni izbor Audrey Hepburn bila je je njena najdraža obuća – balerinke. Nosila ih je puno radije od štikli i fotografi su je često snimili kako nosi jednostavne, ravne balerinke. Crne balerinke koje je Audrey nosila u filmu Smiješno lice iz 1957. godine vjerojatnu su njen najslavniji par obuće.

Kostim šivan po mjeri

Još jedan ženski modni klasik koji dugujemo Coco Chanel, a kojeg je vječito popularnim učinila Audrey Hepburn. Glumica je pokazala da kostimi nisu samo za poslovne žene te da su dobar dodatak garderobe svake žene koja želi izgledati profinjenije i zrelije.

"Pune" suknje i haljine

Audrey Hepburn obožavala je nositi suknje i haljine punog kruga duljine do gležnja ili do ispod koljena. Želite li kopirati Audreyn stil suknju kombinirajte uz bijelu košulju s gumbićima i balerinke, kako se Audrey nosila u filmu Praznik u Rimu, ili u nježniju majicu i cipele s visokom potpeticom za svečaniji izgled.

Jednostavna vestica s okruglim izrezom

Audrey Hepburn njegovala je vrlo profinjen i sofisticiran stil, a u njenom ormaru većinom su se nalazi jednostavni i umjereni odjevni komadi. Među njima je bila i vestica s okruglim izrezom koje ne izlazi iz mode i koja se može kombinirati na sve moguće načine.

Bijela majica s gumbima ili košulja

Modni stručnjaci kažu da bi svaka žena u ormaru trebala imati običnu bijelu košulju, a s time bi se složila i Audrey Hepburn. Bijela košulja svaku kombinaciju začinit će dozom elegancije, a ako mislte da je bijela košulja preozbiljna podsjećamo da ju je Audrey znala isfurati tako da izgleda ne ozbiljno nego – preslatko.

Biserna ogrlica

Audrey su od dijamanata draži bili biseri i smatrala je da bi svaka žena trebala posjedovati bisernu ogrlicu koja je suptilan, a opet izuzetno ženstven i bezvremenski komad nakita. Biseri savršeno pašu uz elegantnu večernju haljinu, ali i uz opušteniji outfit poput košulje i hlača.

Šeširi, šalovi i sunčane naočale

Audrey se nije bojala riskantnih modnih odabira i čudnijih stilova, a po tom pitanju pažnju javnosti najviše je privlačila širokim spektrom pokrivala za glavu - od svevremenskih beretki preko avangardnih kakve je nosila u filmu Moja draga gospo do modela šešira po posljednjem kriku mode.

Audrey bi se često ukrasila velikim, sunčanim naočala i šalom kojeg je omotala oko glave. To je činila najviše zbog toga da zadrži barem dio anonimnosti u javnosti. Ovaj stil od Audrey je preuzela Jackie Onassis-Kennedy koja je i izjavila da je Audrey Hepburn njena modna muza.

Crveni ruž

'Za svaku ženu postoji nijansa crvene', izjavila je Audrey Hepburn. Budite odvažne i uključite crvenu u svoj stil. Crveni ruž simbol je ženstvenosti te vječito seksi make up trend, piše zadovoljna.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close