Savijeti

Rumenilo može uvelike promijeniti izgled lica i uljepšati ga

Rumenilo može u potpunosti promijeniti oblik tvog lica ovisno o tome gdje ga naneseš
Lifestyle / Moda | 12. 12. 2023. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ilustracija

Izvrsno rumenilo može jednim potezom transformirati tvoj cjelokupni izgled šminke, naglašavajući jagodice i pojačavajući sjaj kože. Dolazi u nekoliko različitih varijanti, a svaka vrsta nudi svoje jedinstvene blagodati. Rumenila u kamenu su izvrstan odabir za masnu kožu te postizanje dugotrajnog izgleda s intenzivnom bojom, dok rumenila u kremi mogu dodati blagi sjaj i stvoriti blistav, prirodan izgled.

Ako imaš normalnu do suhu kožu lica, izaberi rumenilo kremaste strukture jer se ono bolje stapa s takvim tipom kože i djeluju  prirodnije. Za razliku od rumenila u kamenu, kremasta tekstura će djelovati hidratantno na suhu kožu lica. Za one s normalnom do masnom kožom primjerenije su suhe teksture, poput klasičnih rumenila u kamenu, piše miss7.

Bez sumnje, jedan od najtežih dijelova korištenja rumenila je odabir prave nijanse koja odgovara tvom tonu kože i stilu šminkanja. Vizažistica Ninni Nummela predlaže odabir boje na temelju jedinstvenih podtonova tvoje kože. "Ako vam koža lako potamni na suncu koristite tonove zlatne breskve, zemljane ružičaste boje i osunčane koralje, a hladnije ružičaste, poput mekih ruža, ako vam koža na suncu pocrveni", istaknula je za portal Glamour.

Nakon što odabereš idealnu formulu, kao i savršenu nijansu, više te ništa neće zaustaviti, zar ne? No, novi viralni TikTok autorice Megan Lavallie otkriva kako bi trebala razmisliti i o tome gdje nanosiš svoje rumenilo. Njezin video kojega je dosad pregledalo više od 1,7 milijuna ljudi pokazuje kako rumenilo može u potpunosti promijeniti oblik tvog lica ovisno o tome gdje ga naneseš.

Primjerice, lice možeš vizualno podići tako da rumenilo naneseš tih ispod sljepoočnice, a ako ga naneseš po sredini obraza ono može poslužiti i kao sredstvo za kreiranje konture. Također, nanašanjem rumenila preko gornjeg dijela nosa može se kreirati osunčani izgled. Naravno, treba biti oprezan pri količini rumenila koja se nanosi kako završni rezultat ne bi bio razočaravajuć.

Manje je i u ovom slučaju više!

Kopirati
Drag cursor here to close