Ljeto je

Prirodni načini da posvjetlite kosu ili napravite pramenove

Svi kućni trikovi koji te pretvaraju u plavušu ili ti daju plave pramenove prirodna izgleda djeluju pod dva uvjeta - da već imaš svijetlu kosu, i da vlas nije izrazito debela.
Lifestyle / Moda | 03. 07. 2020. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

To da kosu možeš posvijetliti uz pomoć soka od limuna jedan je od najstarijih trikova koji se usmenom predajom prenosi s generacije na generaciju. Stučnjaci potvrđuju da doista djeluje - pod određenim okolnostima.

Za početak, svi kućni trikovi koji te pretvaraju u plavušu ili ti daju plave pramenove prirodna izgleda djeluju pod dva uvjeta - da već imaš svijetlu kosu, i da vlas nije izrazito debela. Ako limunov sok staviš na tamnu kosu, na primjer, boja koja će izbiti bit će crvenkasta ili narančasta. Zato valja unaprijed razmisliti o rezultatu koji je uopće moguće postići. Ako imaš plavu kosu, bit će još plavija i može ju se posvijetliti za nekoliko tonova. Ako imaš svijetlo smeđu kosu, možda pokoji tamnoplavi ton zablista u njoj. Crvena kosa vjerojatno će se promijeniti u neku verziju jagoda plave boje. Ako ti je kosa tamno smeđa ili crna, ovi prirodni, sam svoj majstor recepti za posvjetljivanje neće raditi, piše Miss7.

1. Pomiješaj sok od limuna s regeneratotom

Limunov sok može posvijetliti kosu, ali i oštetiti je svojom kiselinom. Zato je najbolje pomiješati ga s regeneratorom ili čak kokosovim uljem i tako nanijeti na kosu.

2. Vitamin C na kosi

I vitamin C je zahvaljujući svojoj citričnoj kiselini efikasan posvjetljivač. Vitamin C u prahu razrijedi u vodi, stavi u bocu s raspršivačem i pošpricaj po kosi.

3. Upotrijebi otopinu slane vode

Ako već imaš obojenu kosu, a želiš još svijetliji ton plave, pomoći će ti sunce i slana voda. Ne moraš na plažu, otopi sol u vodi i poprskaj tom otopinom kosu - to će otvoriti kutikule i sunce će jače djelovati. Ali imaj na umu da će sunce i ovako i onako izblijediti boju koju imaš. Ako pak želiš zadržati boju kao iz salona, onda koristi šampon i regenerator s UV zaštitom.

4. Jabučni ocat

Osim što će blago posvijetliti kosu, jabučni ocat rješava nas masne kose i čuva zdravlje vlasišta. Kao da ni to nije dovoljno, ocat pomaže i da se kosa lakše rasčešljava, a iz nje uklanja i klor iz bazena - za tu svrhu pomiješaj 1 dio octa sa 6 dijelova vode. Kako bi posvijetlio kosu morat ćeš ga nanijeti u više navrata.

5. Maska od cimeta i meda

Osim što zamamno miriše mješavina cimeta i meda, ako je dovoljno dugo ostaviš na kosi može je posvijetliti i do dva tona. Pomiješaj dvije žlice meda sa žlicom cimeta i žlicom maslinova ulja (za dodatnu hidraciju kose). Neka mješavina odleži pola sata. Ako je pregusta dodaj malo regeneratora. Nanesi je na kosu, stavi preko kapu za tuširanje i neka tako odstoji 4 sata, a još bolje preko noći.

Kopirati
Drag cursor here to close