40. Fashion Week Sarajevo

Revija Emine Husedžinović Ibrahimović - prava modna poslastica na FWS

Prošlo je točno 20 godina od kada je nastala prva kolekcija velike kreatorke Emine Husedžinović Ibrahimović koja se zvala ''Susret Istoka i Zapada'
Lifestyle / Moda | 14. 04. 2018. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

40. Jubilarni Nivea BiH Fashion Week Sarajevo će se održati od 22.04.-24.04.2018.godine u predivnom ambijentu Kongresnog centra hotela Hills 5*.

Prošlo je točno 20 godina od kada je nastala prva kolekcija velike kreatorke Emine Husedžinović Ibrahimović koja se zvala ''Susret Istoka i Zapada'', kada je započela i suradnja sa modnom agencijom ABC models, organizatorom i izvršnim producentom najvećeg modnog događaja u BiH.

Nova kolekcija ''Secession''  žanrovski je visoka moda. Nadahnuta stilom koji je vladao kako u Bosni tako i u Europi na pragu 20 stoljeća. Kroz kolekciju se prožima poznata ''S'' silueta secesije.  Paleta je prigušena od crne, grafitno sive, do nježne ružičaste. Kroz kolekciju njeguje stare zanate od srnoveza do kujundžijskih tehnika. Omar Krasnić napravio je modne aksesoare  za ovu kolekciju.

Materijali koji su korišteni za ovu kolekciju su sve vrste svile. Ukrašavani su čipkom i vezom, našivani kristalalima, ali decentno, jer je  Emina željela da kolekcija bude elegantna, sofisticirana i profinjena i da kroz ovu kolekciju predstavi dostojanstvenu damu.  

Novu kolekciju je predstavila Samra Menzilović-Ćatić, koja je ujedno i brend veleposlanik. Kroz  kampanju snimanja nove kolekcije, svoj umjetnički dojam dao je i objektiv fotoaparata  četiri poznata fotografa Almira Durguta, Seada Šašivarovića, Hane Pašić i Maria Kleina.  
Kolekcija  je namijenjena  damama koje se osjećaju dovoljno snažne i dominantne da nose ove modele.
Emina Husedžinović Ibrahimović je prošle godine sa Lejlom Bušatlić koja je povijesničar umjetnosti pokrenula Školu modnog dizajna koja već traje šest mjeseci. Kurs se sastoji iz dva dijela teoretskog i praktičnog.  Kroz ovaj seminar polaznici će saznati sve o modi, povijesti,  tradiciji, modnim tendencama, modnim kreatorima i praktično kroz radionicu kako da naprave svoju kolekciju, idejno na papiru ili kako da je realiziraju prema zadatoj temi, kako prezentirati kolekciju na modnoj pisti.
Do kraja travnja završava prva grupa polaznika, a od rujna počinje  tečaj za nove polaznike.
 

Kopirati
Drag cursor here to close