Mala pomoć

Pet stvari koje tvoja kosa treba kako bi ljeto prošlo bez posljedica

Sve već znaš sunce, more i sol isušuju kosu. Stoga da bi i nakon ljeta imala lijepu kosu koju nećeš morati značajno ošišati slijedi ove savjete.
Lifestyle / Moda | 06. 08. 2018. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve već znaš sunce, more i sol isušuju kosu. Stoga da bi i nakon ljeta imala lijepu kosu koju nećeš morati značajno ošišati slijedi ove savjete.

Nabavi češalj sa širokim zupcima - ljeti je kosa često mokra pa češće dolaziš u iskušenje da je počešljaš. Ipak, tvoja najdraža četka sada nije najbolji izbor - kad je kosa mokra, tada je najkrhkija. Češalj sa širokim zupcima je najnježniji alat za raspetljavanje mokre kose - ako ga već nemaš, obavezno ga nabavi.

Maska je obavezna - barem jednom tjedno nanesi masku za kosu, to će je učiniti snažnijom i glatkom. Napomena: ako ti je kosa obojena, nemoj ostaviti masku da djeluje dulje od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje, piše Zdrava krava.

Zaboravi pegle i figara -  tvojoj kosi je ionako vruće, a zamisli još da je griješ peglom. Opusti se - ovo ljeto u trendu su brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep, jednostavno, a u trendu.

Otkrij ulja - ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili kloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćeš efekt sjajne, njegovane kose, a ulja će je i zaštititi.

Stiliziraj kosu s pjenom - ako želiš postići efekt ljetnih valova, onda trebaš dobru pjenu za kosu. Ona neće otežati frizuru i pomoći će u oblikovanju valova. Koristi je prije sušenja fenom ili, još bolje, nanesi na vlažnu kosu i pusti da se prirodno osuši.

Zaštiti je od sunca - nosi šešire, kape, ali i preparate s UV zaštitom. Danas postoji velik broj preparata za kosu koji su namijeni baš za ljeto i sadrže SPF pa će pomoći da se kosa ne isuši i da boja ne izblijedi na suncu.


Kopirati
Drag cursor here to close