Sa strane ili na sredini?

Ovo su idealne pozicije razdjeljka za svaki oblik lica

Prema stručnjacima, određeni razdjeljci odgovaraju različitim oblicima lica i nakon što otkriješ koji je idealan za tebe to može u potpunosti promijeniti tvoj izgled.
Lifestyle / Moda | 06. 11. 2023. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda si već čula kako je promjena pozicije razdjeljka najbrži i najjeftiniji način izmjene frizure. Prema stručnjacima, određeni razdjeljci odgovaraju različitim oblicima lica i nakon što otkriješ koji je idealan za tebe to može u potpunosti promijeniti tvoj izgled. Zato otrkivamo kako odabrati onaj koji će ti najbolje pristajati.

Okrugli oblik lica: Razdjeljak sa strane

Osobama okruglog tipa lica preporučuje se da razdjeljak nose sa strane. Tako ćeš istovremeno izdužiti lice, ali i naglasiti jagodice. "To će stvoriti malo pokreta i učinit će vaše lice vitkijim. Ključno je također dodati nekoliko neurednih slojeva oko lica koji će razbiti kružni oblik." - otkriva za portal Glamour frizerka Kamila Pruszek, prenosi portal miss7.

/ promjena pozicije razdjeljka najbrži i najjeftiniji način izmjene frizure

Srcoliko lice:Razdjeljak u sredini

Srcolika lica najšira su u predjelu obraza i sužavaju se ka bradi te osobama s ovim oblikom lica najbolje pristaje razdjeljak na sredini, pogotovo ako imaju dugu kosu. Kao i u prethodnom slučaju, Kamila savjetuje da lice uokviriš postepeno ošišanim pramenovima kako bi postigla dodatni volumen.

Četvrtasto lice: Razdjeljak sa strane

Baš kao i za okrugli tip lica, frizeri i u ovom slučaju preporučuju razdjeljak sa strane. Ipak, kako bi najlakše smekšala i ublažila oštre crte lica odluči se na duboki razdjeljak te vodi računa o tome da on treba početi iznad vanjskog kraja obrve.

Ovalno lice: Eksperimentiraj s razmacima

Osobe s ovalnim licima smatraju se pravim sretnicama budući da im pristaju različiti razdjeljci. Upravo zbog frizeri napominju kako se ove osobe mogu vrlo lako poigrati s položajem razdjeljka te tako na jednostavan način kreirati sasvim novi izgled. Ipak, Kamila za njih ima i jedan savjet. "Nemojte pritom dopustiti da vaš razdjeljak izgleda savršeno ili simetrično, već ga nastojte zadržati prirodnim. Dakle, ako prirodno sjedi malo izvan središta, samo neka ostane kako je to!" - poručuje.

/ Određeni razdjeljci odgovaraju različitim oblicima lica i

Savjet više!

Ako je tvoja kosa tanka, način na koji nosiš razdjeljak također može stvoriti privid bujnije i podatnije kose. U ovom slučaju Kamila predlaže da se odlučiš na nošenje razdjeljka na sredini sa postepeno izrezanim vrhovima. "Ovo će vam omogućiti da se igrate s kosom i promijenite razdjeljivanje na mjesto gdje želite. Kad pomaknete kosu s jedne na drugu stranu, to će dati nevjerojatan efekt  punoće", otkriva. kosa oblik lica razdjeljak

 

Kopirati
Drag cursor here to close