Sasvim je jasno i zašto

Ovo je trenutno najpopularnija frizura na svijetu

Riječ je o trenutno iznimno popularnom asimetričnom bobu 'A linije' koji sjajno pristaje ženama različitih tipova i dužina kose
Lifestyle / Moda | 03. 12. 2020. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Ovo je trenutno najpopularnija frizura na svijetu

Kažu da se s kraćom kosom lakše nositi, no to nije uvijek točna konstatacija. Naime, o tome koliko ćemo vremena iskoristiti na oblikovanje kose uvelike ovisi i o njezinom obliku. Ali jedna se frizura posebno ističe svojom uglađenom strukturom.

Riječ je o bobu 'A-linije', odnosno onome kojeg karakterizira zaobljeni asimetrični oblik u kojem je prednja strana nešto duža od stražnje. Dok se kod klasičnog 'francuskog' boba kosa uvija tik ispod uha, ovdje ona seže do brade, uokvirujući crte tvoga lica, naglašavajući strukturu kostiju i produžujući vrat.

Ne čudi stoga što su je mnogi frizeri skloni nazvati trenutno najpopularnijom frizurom na svijetu, a o njezinoj slavi uvelike svjedoče i društvene mreže. Upravo su one preplavljene fotografijama žena koje su se već odlučile stilizirati svoju kosu na ovaj način i koje sjajno pokazuju kako je to za njih bila sjajna odluka.

O njezinoj slavi uvelike svjedoče i društvene mreže

Ove fotografije zorno prikazuju kako tek mala promjena može donijeti drastičnu razliku u izgledu. Možeš ga izravnati peglom, nakovrčati ili lagano 'izvući na četku' kako bi uvila krajeve te postigla dodatni volumen. A kao što otkriva naredna fotografije, ista kosa stilizirana na dva sasvim različita načina odaje sasvim suprotan dojam, piše miss7.

Ključno je surađivati sa frizerom kako bi zajedno stvorili oblik koji najbolje odgovara tvom tip kose. Mekši oblici i lagana gradacija prigodniji su za one koje krasi kovrčava i valovita kosa, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprinijeti dramatičnoj promjeni izgleda.

Upravo zbog svoje svestranosti i raznovrsnosti, ovu frizuru vrhunski frizeri rado preporučuju svojim slavnim klijenticama pa smo tako već imali priliku vidjeti kako je između ostalih sjajno nose Jennifer Lopez, Selena Gomez, Brie Larson i Shay Mitchell. S vremena na vrijeme ovoj frizuri se rado vraća i Kim Kardashian, a svi znamo da najpoznatija influencerica na svijetu uvijek zna što je trenutno 'in'.

Kopirati
Drag cursor here to close