Preporučuju frizeri

Ove dvije frizure se tako lako održavaju i idealne su za jesen

Privremeno zatvaranje frizerskih salona koje smo doživjele ovoga proljeća mnoge je od nas nagnalo na to da se pri odabiru svoje iduće frizure odluče na onu koja zahtjeva lakše održavanje.
Lifestyle / Moda | 30. 10. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći frizeri preporučuju da se u tom slučaju odvažiš na klasičan francuski bob za kraću kosu ili nevidljive slojeve za dužu

Privremeno zatvaranje frizerskih salona koje smo doživjele ovoga proljeća mnoge je od nas nagnalo na to da se pri odabiru svoje iduće frizure odluče na onu koja zahtjeva lakše održavanje.

Ove jeseni slavni frizeri preporučuju dvije takve frizure - francuski bob i nevidljive slojeve. "Ova su dva stila su uistinu kul i imaju mogućnost lijepog izrastanja", otkrio je britanski frizer Paul Watts za Glamour. A evo što se krije iza njih...

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Allegra Shaw (@allegrashaw)

Ako imaš dugu kosu, Paul kaže kako su nevidljivi slojevi idealan način da se postigne željena svježina bez drastičnih promjena. Riječ je o postepenom šišanju kose, a ideja je da slojevi budu različitih dužina kako bi se postigao veći volumen, ali da rez između njih ne bude naglašen jer bi u suprotnom mogli izgledati poput rezanaca.

Frizerka Alex Brown, koja je zaslužna za sjajne frizure Alexe Chung, Selene Gomez i Chloe Grace Moretz, otkrila je kako upravo ovu frizuru smatra univerzalnim odabirom koji pristaje osobama različitog oblika lica. "Najmodernija varijanta slojevitog šišanja jest ta da se kreira lagani kut oko vašeg lica, koji obično započinje oko brade i kreće se dolje prema duljini", otkrila je za isti portal.

S druge strane, ako imaš (ili priželjkuješ) kraću kosu Paul sugerira da isprobaš klasični francuski bob. "Ovaj rez omogućit će ti rjeđe posjeti frizeru te ti priskrbiti sjajan izgled dok kosa izrasta", otkriva. Ovu frizuru karakterizira ravni rez koji seže tik do čeljusti. Naglašena tekstura omogućit će da rubovi imaju manju oštrinu te cjelokupnoj frizuru dati mekši izgled.

Dodatni volumen i lepršavost možeš mu osigurati ako s vremena na vrijeme posegneš za laganim valovima. Naravno, nećeš pogriješiti ni ako se odlučiš upotpuniti ga šiškama. Ipak, prije nego se odlučiš odrezati ih provjeri jesi li spremna na taj čin i upitaj se ova pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close