Banja Luka

Otvorena prva H&M trgovina u BiH

Kako je poznato, upotreba ekoloških materijala pri izradi kolekcije primarni je fokus H&M-a, a za realizaciju koriste se materijali kao što je organski uzgojen pamuk, biorazgradiva viskoza i reciklirani poliester.
Lifestyle / Moda | 21. 03. 2019. u 08:40 Bljesak.info
Kopirati

H&M, popularna švedska internacionalna kompanija za prodaju odjeće, poznata po svojoj modi i kvaliteti po najpovoljnijoj cijeni na održiv način, z srijedu 20.ožujka, je svečano za VIP goste otvorila svoju prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini. Ta čast pripala je Banjoj Luci, na lokaciji u novom tržnom centru Delta Planet.

Potencijal za potrošače

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trgovinama odiše proljetna kolekcija inspirirana svjetlijim, ali i jarkim bojama, cvijećem, prugicama... Nudi se različit spektar modnih stilova, kako bi svako u nekom od njih pronašao onaj svoj - od svečanog, poslovnog, sportskog do casual stila. Kako je poznato, upotreba ekoloških materijala pri izradi kolekcije primarni je fokus H&M-a, a za realizaciju koriste se materijali kao što je organski uzgojen pamuk, biorazgradiva viskoza i reciklirani poliester.

Cilj H&M-a je naglasiti razvoj i upotrebu ekoloških materijala kojima se stvaraju novi modni trendovi, ali u isto vrijeme vodi se računa o ekološkoj osviještenosti.

''Relativno dugo smo čekali da se H&M otvori u BiH, a i bolje je čekati da bi stiglo kvalitetno. Sama činjenica da je H&M ovdje govori da BiH ima potencijal za buduće potrošače. Naša poslovna ideja je da nudimo modu i kvalitet po povoljnoj cijeni na održiv način. U toj ideji su svi elementi koji čine ne samo da vodimo računa o modi već i da brinemo o svemu što radimo. Održivost je važan element našeg poslovanja'', rekao je Danilo Dobrinjak, direktor za marketing i komunikacije regionalnog H&M-a za Zapadni Balkan, dodajući da će potrošači imati priliku da to vide kroz razne akcije.

Online prodaja za BiH još nije u upotrebi, no Dobrinjak za Oslobođenje kaže da će uskoro krenuti i sa tim, s obzirom na to da se u drugim zemljama pokazalo efikasnim.

Ljubitelji ovog brenda željno očekuju da se se prodavnica otvori i u glavnom gradu BiH, ali i u Mostaru i Tuzli, o čemu je bilo nagađanja, ali službene potvrde za sada nema.

''Kad god smo došli na neko novo tržište, nismo se zadržali na jednom gradu već radimo na istraživanju raznih mogućnosti i nadamo se da ćemo uskoro imati vijesti kojima ćemo obradovati ljubitelje mode i u drugim gradovima'', izjavio je Dobrinjak. Inače, H&M grupa osvaja srca ljubitelja mode širom svijeta i prešla je velik put otkad je prva Hennes prodavnica otvorena u švedskom gradu Västerå, 1947. godine. Uz H&M, grupa uključuje brendove COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, & Other Stories, H&M HOME i ARKET, kao i Afound.

Vrijedan brend

H&M grupacija online posluje na 47 tržišta, a posjeduje više od 4.900 prodavnica na 71 tržištu, uključujući franšizno tržište. U 2018. godini prodaja je iznosila 210 milijardi švedskih kruna. Broj trenutno zaposlenih iznosi više od 171.000.

 

Kopirati