Tomislavgrad

Od mašnice za rođendan do vlastitog brenda: Njene modne dodatke nose i poznate zvijezde

''Kada mi djevojke napišu da su zadovoljne, da žele još i da primijete kvalitetu proizvoda i tada sam jako ponosna jer mi potvrđuju da je ispravno to što radim'', kaže Ana.
Lifestyle / Moda | 18. 09. 2020. u 12:35 D.A. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mašnice, trakice, scrunchie gumice, rajfovi totalni su modni hit, a jedna od onih koja se upustila u proizvodnju i kreiranje istoga je Ana Trogrlić iz Tomislavgrada koja je hobi pretvorila u pravi mali biznis.

No, cijela priča nije krenula od zbog ''trenda''. Naime, ova kreativna djevojka imala je želju izraditi nešto posebno za nećakinju koja je proslavljala prvi rođendan.

''Dugo sam razmišljala, razradila sve do najmanjeg detalja, tražila materijale, boje i tako je nastala prva ekka mašnica za jednu posebnu djevojčicu'', otkriva za Bljesak.info.

Mašnica je bila upadljiva, a uskoro su se svi prijatelji i poznanici počeli raspitivati za istu. Odlučila je napraviti Instragram profil, pronašla je odgovarajuće materijale i ''sve je nekako krenulo''. S vremena na vrijeme izbacila bi neki novi proizvod, pa su tako nastale i trakice, lutkice, dekice, scrunchie gumice i rajfovi.

Posebna priča je s gumicama koje su od svilenih materijala te u XL veličini privlače poglede gdje god se djevojke pojave s njima. Tajna je u činjenici da se mogu nositi na sve prilike, od plaže do svadbi, otkriva Ana dodajući kako je popularne rajfove napravila prije svega samo za sebe, ''a uvijek kada nešto napravim za sebe postane najtraženiji proizvod''.

Proizvode s njenim potpisom nose i razne javne osobe poput hrvatske košarkašice Antonije Mišure, Youtuberice Zage ili pak blogerice Paule Sikirić, što joj je dodatno doprinijelo na popularnosti i porastu broja narudžbi kako iz rodnog kraja tako i iz brojnih gradova u Hrvatskoj poput Zagreba, Šibenika, Pule, Splita itd.

''Kada mi djevojke napišu da su zadovoljne, da žele još i da primijete kvalitetu proizvoda i tada sam jako ponosna jer mi potvrđuju da je ispravno to što radim te mi svakim takvim komentarom daju vjetar u leđa i veliku motivaciju za dalje'', govori dodajući kako su zadovoljni kupci najbolja reklama i promocija.

 
 
 
View this post on Instagram

S ekkom i u svatove

A post shared by EKKA design (@ekka_design) on

A iza ovakvog uspjeha, stoji veliko ulaganje. Kako ističe, uz šivanje mnogo vremena potroši na odabir materijala, slikanje proizvoda, objave na društvenim mrežama, odgovaranje na poruke, pakiranje i na kraju, slanje.

Upravo spomenuti odabir materijala, uz dobru ideju, presudni je čimbenik za uspjeh na tržištu.

''Danas na tržištu imate različitih vrsta materijala i izazov je pronaći kvalitetne materijale. Na materijale posebno pazim kad se radi o najmlađima, lutkice i dekice koje imamo u ponudi uglavnom su izrađene od 100% pamučnog materijala'', govori otkrivajući kako joj je pronalazak odgovarajućeg materijala za mašne bio pravi izazov i ''ponosna sam kada vidim razliku mašna sada i prije godinu dana, kako izgledom tako i u udobnosti''.

 
 
 
View this post on Instagram

Gumica u baby rozoj nijansi od materijala kao i za mašne Jer sve više tražite matchy kombinaciju s vašim djevojčicama

A post shared by EKKA design (@ekka_design) on

Ono što se može primijetiti u njenom radu i kroz nastale proizvode jer da je Ana izrazito ''slaba'' na djecu. Naime, ona je po struci edukacijski rehabilitator, ''a to je zanimanje gdje je ljubav i odnos prema djeci poseban, zanimanje koje je stvarno poziv a ne nešto što može raditi bilo tko''.

''Ja stvarno volim djecu i svaki proizvod koji je namijenjen njima ima svoju priču, a za sve to su najviše zaslužni moji nećaci (sve tetke će razumjeti)'', govori kroz smijeh.

Upravo za najmlađe, ali i one starije Ana sprema nove stvari te dodaje kako se nada da će u prodaju uskoro izbaciti jedan dio onoga što ima u planu. Također, ističe kako bi voljela proširiti tržite, imati svoje proizvode na različitim prodajnim mjestima i ostvariti suradnja s drugim brendovima.

''Sve u svoje vrijeme'', naglašava.

 
 
 
View this post on Instagram

Ova djevojčica je pravi model, zar ne? A uz to ima upečatljiv detalj na kosi

A post shared by EKKA design (@ekka_design) on

Kopirati
Drag cursor here to close