Nježni

Najbolji parfemi čiji miris osjetite čitav dan

Miris je citrusan i oštar, a opet suptilan, te se nakon nanošenja postupno transformira u očaravajući cvjetni miris s tek malčice mošusa i vanilije
Lifestyle / Moda | 07. 05. 2020. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tražite parfem ili toaletnu vodu čiji je miris postojan i traje cijeli dan, a opet dovoljno nježan za proljetne i ljetne dane? Predlažemo vam deset popularnih mirisa koji su upravo takvi – postojani i nježni, piše Zadovoljna.hr.

Chanel "Coco Mademoiselle Eau De Parfum"

Jedan od najsofisticiranijih i najšik parfema na tržištu. Miris je citrusan i oštar, a opet suptilan, te se nakon nanošenja postupno transformira u očaravajući cvjetni miris s tek malčice mošusa i vanilije. Miris se otvara s blistavom aromom naranče i bergamota. U srcu se nalaze bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza, dok bazu čine pačuli, vetiver, tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus.

Chloé "Nomade"

Ženstven cvjetni miris koji donosi šaroliku mješavinu frezije i drvenasto-mahovinastih nota. Nadahnut je željom za slobodom, neočekivanim iskustvima i upoznavanjem novih ljudi. Miris je kreirao francuski parfumer Quentin Bisch, koji se želio odmaknuti od kultnog mirisa Chloé Chloé. Dizajn bočice nadahnuo je oblik čuvene torbe Chloé Drew.

Lancome "La Vie Est Belle"

Koncept ovog mirisa vrti se oko ideje prirodne i jednostavne ljepote, slobode od konvencija i izbora vlastite vizije sreće. Ključni sastojak parfema je iris, okružen cvjetovima naranče i jasmina u srcu. Početak kompozicije pruža voćne arome crne ribiza i kruške, dok je baza topla gurmanska i puderasta zahvaljujući akordima tonke, praline, pačulija i vanilije. Mala količina dovoljna je da mirišete poput najljepšeg cvjetnjaka u punom cvatu.

Carolina Herrera "Good Girl"

U parfemu Good Girl ogleda se dualnost žene: njezina hrabrost i zavodljivost, prirodna elegancija i tajanstvenost. Jedinstvenosti parfema doprinosi i bočica u obliku vrtoglavo visoke štikle s iglenom potpeticom. Mirisna kompozicija otvara se toplim, slatkim bademom,  a nakon njega u prvi plan dolaze akordi dragocjene tuberoze koji parfemu daju dubinu i zavodljivost. Do savršenog senzualnog užitka vode topao tonka-grah i esencija kakaa.

Pročitajte još

Avon "Far Away"

Od nastanka do danas Far Away stekao je kultni status i jedan je od top-parfema brenda Avon, savršeni bezvremenski miris koji obožavaju žene svih generacija. Sama bočica, svojim zaobljenim oblikom, dvobojnom kapicom i crnim resama, odaje orijentalni karakter mirisa. Uzbudljiv spoj ylang-ylanga, bijelog jasmina, ruže i osmantusa s vanilijom, sandalovinom i mošusom u bazi mirisa pruža nevjerojatan dodir ženstvenosti.

Dolce & Gabbana "Light Blue"

Vrlo popularan ljetni miris koji svojom šarmantnom ležernošću podsjeća na povjetarac, to je cvjetno-voćni miris sicilijanskog ljeta. Sočne i vlažne note limete i čempresa bude asocijaciju na šumu na morskoj obali. Miris koji se opisuje kao radost života i kojim dominiraju citrusni plodovi i jabuke sadrži sicilijanski limun, jabuku Granny Smith, zvončice, jasmin, bambus i bijelu ružu.

Thierry Mugler "Alien"

Orijentalno-drvenasti parfem s dozom tajanstvenosti zamišljen kao miris prostranstava beskrajnog svemira kroz koja se možete kretati sasvim slobodno. Otvara se grandioznim mirisom ručno ubranih cvjetova sambac jasmina, čija suptilnost predstavlja kontrast snazi mirisne kompozicije. Čarobno srce skriva u sebi zanosni miris drva kašmira s njegovim intenzivnim mošusnim notama. Baza mirisa zagrlit će vas umirujućim rukama bijelog jantara s notama mekim i nježnim poput dodira moher vune.

Bvlgari "Omnia"

Iznenađujuća mješavina neočekivanih okusa majstorski je pomiješana u mirisu Bvlgari Omnia, koji utjelovljuje apsolutnu ženstvenost. Lagani orijentalni miris s notama čaja i gurmanskim tonovima. Dragocjeni orijentalni začini - šafran, đumbir, kardamom i crni papar dopunjuju Omniju čarolijom i misterijom, dok mu mandarina pridaje svježinu sunca. Bočica mirisa predstavlja dva kruga kao simbol beskonačnosti.

Yves Saint Laurent "Libre"

Miris namijenjen jakim, odvažnim i slobodnim ženama koje vole eksperimentirati sa svojom slobodom. Gornje note sadrže ulje mandarine, ulje lavande, crni ribiz, petit grain, u srcu sva čula osvajaju jasmin, svijet naranče i ulje lavande, dok bazu čine ulje cedra, amber, mošus i ekstrakt vanilije. Bočica u boji šampanjca i crni čep ukrašen zlatnom sinonim su elegancije i luksuza koji privlače na prvi pogled.

Versace "Bright Crystal"

Nježno gurmanski voćno-cvjetni miris čije će vas nježne cvjetne note obaviti suptilnim, čistim mirisom, koji i dalje djeluje vrlo ženstveno i senzualno. To je harmonični svježi miris koji se otvara svježim narom i citrusom, a slijede ih vodeno cvijeće i nježna magnolija. Baza sačinjena od mošusa i jantara je slatkasta i ostavlja ugodan glatki trag. Bright Crystal omiljeni je cvjetni miris Donatelle Versace, piše Zadovoljna.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close