Pripazite

Na ženskim torbicama ima više bakterija nego u WC-u

Lifestyle / Moda | 11. 09. 2017. u 17:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Držite svoj dom čistim? Redovito brišete pod i prašinu, pazite na higijenu u kuhinji i kupaonici, mijenjate posteljinu i vjerujete da je to dovoljno... Kao i većina nas, prevarili ste se, piše RTL.hr.

Novi vodič koji je objavio američki Institut Good Housekeeping pokazao je da na nekoliko mjesta u domaćinstvu postoji više bakterija nego na zahodskoj školjci. Najprljavije mjesto od svih je - ženska torbica.

"Malo je ljudi koji jednom tjedno stignu očistiti sve što je potrebno, a i kada imamo vremena, zanemarujemo stvari koje skrivaju opasnost", stoji u izvještaju. Među tim predmetima su četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta, ali i one iz WC školjke (koje se šire zrakom kada pustite vodu, ali ne spustite dasku). Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tastature, ekrani, ručnici, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, kuhinjske spužvice i tepisi.

No, u količini bakterija prednjači ženska torbica, a razlog tome je što većina žena spušta torbicu na pod - u javnim WC-ima, vlakovima, kafićima, na ulici... stoga idući put kada budete trebali odložiti svoju torbicu, odložite je na stolac do ili je držite u krilu. Pod nikako nije mjesto za vašu torbu.

Kopirati
Drag cursor here to close