Bravo Marijana Cigić!

Mostarka odnijela titulu najbolje mlade dizajnerice u Hrvatskoj

Kolekcija "Chorba" donijela je pobjedu Marijani Cigić
Lifestyle / Moda | 12. 11. 2017. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Marijana Cigić

Mostarka Marijana Cigić pobjednica je 17. izdanja Portanova Fashion Incubatora.

Kolekcija "Chorba" Marijani je donijela pobjedu na ovom najstarijem i u regiji najutjecajnijem natjecanju za mlade i neafirmirane modne dizajnere.

Mladi dizajneri su nakon više od šest mjeseci priprema, te uspješnog savladavanja selekcijskih krugova, pred ispunjenom dvoranom predstavili svoje radove.

  / elle.hr/Slavlje nakon proglašenja

Marijana je osvojila titulu najboljeg mladog dizajnera sezone, te novčanu nagradu od 10.000,00 kn kao i pozivnicu na tjedan mode BIPA Fashion.hr.

Kolekcija ''Chorba'' je zemljanog je kolorita, a u njoj prevladavaju prirodni materijali s drvenim momentima.

A kolekcija je, kako kaže Marijana, namijenjena baš svima.

''Svoju odjeću mogu zamisliti na knjižničarki, profesorici povijesti umjetnosti, na balerini ili tattoo majstorici…,'' otkrila je za elle.hr prije finala Marijana i dodala: ''Cijelo vrijeme u ovom procesu relizacije kolekcije osjećala sam se (i još uvijek se tako osjećam) kao lutkar koji priprema svoju predstavu, nadajući se da ću uspjeti publici na minutu ukrasti logiku i gravitaciju.''

  /elle.hr/ Dio ''Chorba'' kolekcije



Stručni žiri su  činili dizajnerica i dobitnica Elle Style Awards za najbolju dizajnericu 2017. Loredana Bahorić, modna fotografkinja i umjetnica Mare Milin, modni teoretičar Nenad Korkut, dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler Yuniku, glavna urednica magazina Elle Nambi Kezić, direktor Fashion.hr-a Vinko Filipić i Marko Jovanović, osnivač projekta Fashion Incubator.

Njezina kolekcija “Chroba” pokazala se najboljom tijekom cijele večeri. Bila je najzaokruženija unatoč tome što neke odjevne kombinacije nisu bile kompletne odnosno sastojale su se primjerice samo od haljine. No, siluete, kolorit te izbor materijala i detalja bili su smisleni i dobro promišljeni, ocijenio je žiri.

Inače, Marijana Cigić je 25-godišnja studentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Mostaru, a paralelno u Splitu pohađa i Callegari – talijansku školu mode i dizajna u Splitu.

  / elle.hr/ Detalj s modne revije
Kopirati
Drag cursor here to close