Istakni oči šminkom

Male makeup tajne za sve koje nose naočale

Što sada, kako se našminkati, frizura.. uh. Ne brini, evo nekoliko savjeta kako se našminkati da bi tvoje oči zasjale i ispod naočala.
Lifestyle / Moda | 16. 04. 2018. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izoštravaš vid škiljeći, smetaju ti svjetla automobila iz suprotnih smjerova, boli te glava, neki su od signala da bi trebala posjetiti okulistu. Dijagnoza – trebaju ti naočale.

Što sada, kako se našminkati, frizura.. uh. Ne brini, evo nekoliko savjeta kako se našminkati da bi tvoje oči zasjale i ispod naočala.

Bez obzira bio okvir velik, malen diskretan, tamniji ili svjetliji, fokus mora biti na očima. Mišljenje da sam okvir ističe oči je upravo suprotan, istakni svoje oči šminkom. Našminkaj oči, posveti im pažnju jer su one jedan od najbitnijih pokretača u svijet, zato trebaju i biti zapažene, piše Zdrava Krava.

Ako su ti okviri jaki, upadljivi, danas moderni tamni, veliki, oči trebaju biti naglašene neutralnijim bojama, bež sjenilo, maskara. Ukoliko je okvir bez okvira- samo stakla, nježnijih i diskretnijih boja, u tom slučaju naglasi svoje oči eyelinerom, poigraj se bojama.

Zamisli da imaš okvir na licu, ono što je uramljeno, neka se istakne.

Obrve

Obrve, njih nikako ne zapostavljaj. Bile one tanke, debele, kraće, duže od kuta nosa do kuta oka, one su tu da daju licu oblik, da nas štite od prašine, znoja u očima, stoga vodi brigu o tim ponekad izluđujućim dlačicama. Ako nisi sigurna kako ih oblikovati, raspitaj se u salonima koji imaju tu uslugu. Popuni ih, istakni obrve. I bez naočala žena mora uvijek imati lijepo oblikovane obrve. Bitno je naglasiti njihovu prirodnu boju i da se uklapaju ugodno na licu, tj. da nisu prenaglašene.

Korektor

Ukoliko nemaš naviku nanošenja korektora prije pudera, sada bi bilo vrijeme da posjetiš drogeriju. Kod nošenja dioptrijskih naočala postoji mogućnost vidljivijih podočnjaka. Razlog tome je što sam okvir reflektira svjetlost na dio kože ispod oka i na taj način podočnjaci postaju vidljiviji i djeluju tamnijima. Tu korektor ima važnu ulogu. Koristi 2 do 3 puta svjetliju nijansu korektora nego što je tvoja boja tena.

Puder

Kada skineš naočale, na nosu je ostao trag, znak je da ti puder ne odgovara teksturom ili si ga previše nanijela. Sama težina nošenja naočala ostavlja taj trag na nosu koji se vidi! Izaberi puder s manje kremastom teksturom koju će tvoja koža bolje upiti. Mineralni puderi su odlična podloga jer su u prahu i ujedno izjednačavaju ten, te sprečava klizanje naočala sa nosa.

Radije bi istaknula usne?

Ukoliko nemaš naviku ili posebnu volju istaknuti oči, posveti se usnama. Crveni ruž za usne biti će i više nego dovoljan. Korektorom, puderom, novim naočalama i crvenim ružom potpuno ćeš maknuti fokus sa očiju. Otiđi u parfumeriju- drogeriju, neka te našminkaju profesionalci i istaknu ti lice novim ukrasom – naočalama. Jer ti si ta koja sada pomoću njih vidi svijet puno bolje, dopusti da i drugi vide taj dobar osjećaj.

Kopirati
Drag cursor here to close