Platforme su ponovno 'in'

Ljeto na visokoj nozi

Proljetne i ljetne kolekcije predstavljene na modnim pistama u rujnu 2018. godine najavile su povratak platformi, a sada je došlo vrijeme da ih vidimo ne samo u teoriji već i u praksi.
Lifestyle / Moda | 18. 06. 2019. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovu godinu obilježile su minimalističke cipele i sandale s tankim remenčićima inspirirane 90-im i ranim 00-im godinama, no opasno im konkuriraju one koje se nalaze na suprotnoj strani - upečatljive i glomazne platforme koje se vraćaju u velikom stilu.

/

Proljetne i ljetne kolekcije predstavljene na modnim pistama u rujnu 2018. godine najavile su povratak platformi, a sada je došlo vrijeme da ih vidimo ne samo u teoriji već i u praksi. Modna kuća Miu Miu među prvima je najavila njihov povratak sa svojim prepoznatljivim modelom, a u stopu ih slijede Saint Laurent, Dolce & Gabbana i Maison Margiela.

Vrtoglave cipele inspirirane disco erom 70-ih godina tako su još jedan od povratničkih trendova kojem se neće razveseliti svatko, no vjerujemo da će ubrzo osvojiti i one koje su smatrale da se platforme neće više vratiti kao trend. U ljetnim danima nose se na bosu nogu, no za jesensku sezonu najavljen je trend otvorenih cipela u kombinaciji s čarapama pa ovakve modne kombinacije neće biti neobična pojava na ulicama modnih metropola.

/

Uz koktel haljinu, šljokice ili resice čine pravi ljetni party look, za retro vibru nose se uz hlače širokih i zvonolikih nogavica ili trapezice, a šarmantno izgledaju i kao dio kombinacije koju čini duga ljetna haljina. Sigurno je da nova generacija platforma dolazi u efektnom izdanju s prenaglašenom petom, visokom platformom i u vibrantnoj boji koja se ističe te je riječ o cipelama koje su udobnije od visokih salonki ili sandala s ravnim potplatom.

/

Ako ciljate na eleganciju i profinjeni izgled, platforme neće biti prvi izbor jer su na glasu kao zabavna obuća, osobito ako je riječ o modelima u jarkim bojama. Uz njih će outfit dobiti novo lice i poželjno osvježenje pa ako ste u potrazi za statement obućom, razmislite o zaboravljenim modelima koji ponovno dobivaju svoje mjesto pod reflektorima.

Kopirati
Drag cursor here to close