Ljepota sa svrhom

Ljepotice u projektu za pomoć Srednjoj muzičkoj školi

Ljepota sa svrhom: Edna Zekotić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje, finalistica izbora Miss BiH sa ostalim sudionicama u projektu za pomoć Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli
Lifestyle / Moda | 22. 09. 2018. u 19:52 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli 30. rujna s početkom u 21 sat bit će održan 23. izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2018., a svoju ljepotu, mladost i inteligenciju predstavit će dvadeset najljepših djevojaka BiH, a među njima i Edna Zekotić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje.

Hotel Austria & Bosna ukazali su gostoprimstvo finalisticama izbora Miss BiH.

Najljepše djevojke doputovale su iz raznih gradova BiH: Banjaluka, Stolac, Gacko, Mrkonjić Grad, Živinice, Tuzla, Bijeljina itd. i bile oduševljene povijesnim znamenitostima, prirodnim ljepotama i posebnim doživljajima susreta Istoka i Zapada. Malo je gradova na svijetu koji na tako malom prostoru mogu ponuditi toliko zanimljivosti kao Sarajevo. Sve su se složile u jednom, kada god odlučite doći u Sarajevo napravili ste pravi izbor - Visit Sarajevo.

Nastavak priprema slijedi na Šibenskoj rivijeri, gdje će domaćin biti prekrasan hotel IMPERIAL, smješten na obali turističkog grada Vodice.

Biti Miss BiH sa sobom nosi i određenu odgovornost. Nije dovoljno biti samo lijep, nego imati i ostale pozitivne osobine: obrazovanje, komunikativnost, šarm, osobnost, poznavanje stranih jezika, ali i humanost.

 Foto: PR / Edna Zekotić, finalistica izbora Miss BiH

Stoga je Direkcija Miss World pokrenula projekt Ljepota sa svrhom kojemu je cilj poticanje volontiranja i humanosti, a koji je, kao hvale vrijedan, podržao i Dalaj Lama. Jer, svijet više nego ikad treba ljude koji će pokrenuti promjenu, spremne zauzeti se za druge i afirmirati pozitivne vrijednosti.

Tako je i u našoj zemlji u proteklih 23 godine, izbor Miss BiH za Miss svijeta projekt koji promovira mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno promovira teme koje su od općeg interesa za cijelo društvo.

U prethodnim godinama, Direkcija Miss BiH  je promovirala razne humanitarne akcije i druge teme kao što su promocija turizma, pomoć djeci s posebnim potrebama, spriječiti nasilje u obitelji, akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom "Darujte krv, spasite život", dvogodišnja promotivna edukativna aktivnost "Prevencija raka dojke" pod nazivom "Nosim ružičasto za moju mamu", razvoj i podizanje ekološke svijesti - kampanja pod nazivom "Više cvijeća-manje smeća", kampanja "Zajedno možemo sve" za pomoć ugroženim od poplava, "Bolje obrazovanje, bolja BiH".

''Ove godine naša pažnja je usmjerena na pomoć Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli koja je u cijelosti oštećena. Želja nam je da se mnogobrojni naši građani, novinari, domaće i ino institucije te kompanije upoznaju sa situacijom u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla kako bi se isti pridružili ovoj humanitarnoj akciji ''I MI HOĆEMO SVOJU ŠKOLU'' i kako bi pomogli da se ili obnovi stara zgrada Srednje muziče škole ili da se pronađe rješenje za novu zgradu, ali i da se prikupe novčana sredstva za nabavku glazbenih instrumenata ove škole, jer su sadašnja dotrajala i neupotrebljiva. Žalosno je vidjeti kako učenici i profesori ove škole već duži niz godina rade u neuvjetnim prostorijama. Stoga Vas pozivamo da se uključite u humanitarnu akciju za pomoć Srednjoj muzičkoj školi Čestmir Mirko Dušek u Tuzli, pozivom na humanitarni broj 090 290 014. Cijena poziva za fiksne i mobilne mreže BH Telekom iznosi 1 KM plus PDV (1,10 KM). Nadamo se da će, uz Vašu pomoć, nešto što se mašta godinama – postati stvarnost i da će i grad Tuzla- grad glazbenih talenata konačno dobiti svoju muzičku školu'', rekao je Robert Jovanović, komercijalni direktor i producent izbora Miss BiH za Miss Svijeta.

''Koristim ovu priliku i pozivam sve institucije, dobre ljude koji su u prilici da pomognu i uplate sredstva na račun glazbene škole. Sva je pomoć je dobrodošla. Hvala svima!'', rekla je Edna Zekotić iz Gornjeg Vakufa.

Inače, Edna Zekotić ima 19 godina i rođena je u Bugojnu. Završila je srednju Muzičku školu u Zenici. Deset godina trenirala karate, te osvajala mnogobrojne medalje na međunarodnim natjecanjima. Govori engleski jezik.

Izbor za Miss BiH će se održati uz direktan televizijski prijenos na FTV, a pobjednica finalnog natjecanja našu će zemlju predstavljati na izboru za Miss svijeta koji će se održati 8. prosinca u gradu Sanya u Kini.

Kopirati
Drag cursor here to close