Par savjeta

Koji parfem pokloniti?

Ako se osobi kojoj kupujete miris ne sviđaju jaki začini, malo je vjerojatno da će joj se svidjeti pikantni mirisi i orijentalne bazne note.
Lifestyle / Moda | 12. 09. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lee Harding je stručnjak za mirise iz Londona, koji radi za 'The Perfume Shop', a radi više od 15 godina u industriji. Surađivao je s luksuznim i slavnim markama kao što su Bottega Venetta, Chloe, Marc Jacobs, Vera Wang, Vivienne Westwood, Cavalli, Philosophy, Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez i još puno drugih.

U obzir treba uzeti i hranu koja osoba voli kao i cvijeće. Ako se osobi kojoj kupujete miris ne sviđaju jaki začini, malo je vjerojatno da će joj se svidjeti pikantni mirisi i orijentalne bazne note.

Ostale stvari koje treba uzeti u obzir su preferencije osobe ili hrane ili cvijeća. Ako se, primjerice, osobi kojoj kupujete poklon ne sviđaju jaki začini, malo je vjerojatno da će joj se svidjeti začinjeni mirisi i orijentalne bazne note. Na primjer ako osoba ne voli cimet ili vaniliju znači da će izbjegavati mirise koji je podsjećaju na to, prenosi 24,sata.hr.

Također i stil života ima važnu ulogu. Ako je osoba stalno u pokretu, možda je bolje da joj kupite toaletnu vodu.

Eksperimentirajte

Svi smo skloni kupovini sigurnog poklona, kao što je kupnja istog omiljenog mirisa ili onog za kojeg znamo da ga ta osoba voli. Ali, ponekad je dobro da osobu iznenadite. Na primjer, ako znate da joj se sviđa 'Good Girl' miris, vrlo je vjerojatno da će voljeti i Chloe ili Lancome Idole jer pripadaju istoj obitelji i dijele slične sastojke i note.

Ne kupujte naglo

Gornje note parfema nestaju u roku od oko 15 minuta, dok bazne note traju cijeli dan, tako da je važno, posebno ako miris nije za vas, da mu date vremena da se slegne. Stručnjak Lee Harding preporučuje da mirisu date oko 15 minuta da se osuši na koži kako bi dobili pravi miris parfema.

On savjetuje da obavite ostalu kupovinu, pa se onda vratite po miris, kako bi donijeli konačnu odluku.

Personalizirani parfemi

Kako bi osobu još više iznenadili, razmislite o opciji graviranja parfema s imenom te osobe ili nekom posebnom porukom. To će ovaj poklon podignuti na još višu razinu, prenosi Daily Mail.

Kopirati
Drag cursor here to close