Beauty stručnjaci savjetuju

Kada ste posljednji put očistili peglu za kosu?

Ako niste, ozbiljnPegla za ravnanje kose uređaj je koji većina žena koristi na dnevnoj bazi, no vjerojatno nikada nikome nije palo na pamet da je treba redoviti čistiti.
Lifestyle / Moda | 10. 06. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beauty stručnjaci došli su do zapanjujućih podataka da neodgovorno ponašanje prema jednom uređaju za kosu može dovesti do razvoja bakterija i stvaranja zdravstvenih problema. Riječ je o uređaju za ravnanje kose, popularno zvanoj pegli, piše T-portal.

Stručnjakinja za kosu Jo Robertson iz Irske otkrila je da keramičke pločice na četki za ravnanje kose mogu sadržavati veliku količinu prljavštine. Ista je objasnila da se na njima nakuplja prljavština s kose, ali i prašina.

Promislite samo koliko preparata stavljate na svoju kosu prije no što u ruke uzmete peglu za završni touch frizure.

Ostaci tih tekućina, ulja ili pjene nakupljaju se na pločici pegle i zato bi ju, tvrdi stručnjakinja, trebali čistiti barem jednom u tri mjeseca.

‘Nakon što izravnate svoju kosu, uređaj isključite iz struje i pustite da se ohladi. Keramičke pločice i područje oko njih očistite vlažnom tkaninom, maramicom ili vaticom ali nipošto cijeli uređaj ne stavljajte pod vodu’, rekla je Robertson.

Kopirati
Drag cursor here to close