Baš kako Eilish

Jesi li spremna odvažiti se na vodeći ljetni trend?

Hoćeš li se odlučiti na neonsku zelenu, tamnu ljubičastu ili nježnu ružičasto ovisi isključivo o tebi, a ono što je sigurno da nećeš proći nezamijećeno.
Lifestyle / Moda | 07. 08. 2020. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Jesi li spremna odvažiti se na vodeći ljetni trend?

Maštaš o promjeni boje kose, no nisi sigurna što učiniti? U tom slučaju mogla bi isprobati obojiti korijen u upečatljivu boju. Boja se isključivo područje oko korijena kose, a osnovna ideja je kreirati snažan kontrast uz pomoć dvije oprečne nijanse.

Hoćeš li se odlučiti na neonsku zelenu, tamnu ljubičastu ili nježnu ružičasto ovisi isključivo o tebi, a ono što je sigurno da nećeš proći nezamijećeno.

/ Ovo je novi način da pokaže svoju individualnost

Jedan od omiljenih ljetnih trendova kada je bojanje kose u pitanju zasigurno je korijen izveden u kontrastnoj bolji. Ovakav tip frizure uvelike je popularizirala mlada pjevačka zvijezda Billie Eilish, ali treba priznati da ovaj "stil" već duži niz godina ima svoje poklonike.

Ovaj trend idealan je za one koji žele značajnu promjenu, no pritom nisu sate i sate spremni provesti u frizerskom salonu. Pritom možeš sam odrediti koju ćeš dužinu kose od korijena nadalje obojiti u kontrastnu boju - jasnog pravila nema!

Dok se neki odlučuju tek na tanku liniju uz sam korijen kose, drugi su u jarku boju spremni obojiti cijelu gornju dužinu kose.

"Trend bojanja korijena u kontrastnim bojama je ono što nazivamo 'novi punk'. Prije toga, ako ste htjeli biti buntovni, morali ste obrijati kosu ili je obojiti u neonsku boju. Ali Gen Z je pronašao novi način da pokaže svoju individualnost. I to je to!", otkriva za Glamour što stoji iza popularnosti ovog trenda frizer Giuseppe Stelitano, piše miss7.

/ Hoćeš li se odlučiti na neonsku zelenu?

Bojenjem korijena u kontrastnu boju nastoji se stvoriti efekt sjene, a boja na koju ćeš se odlučiti ovisi isključivo o tvojim vlastitim željama. Premda ovaj trend idealno pristaje na kratku, ravno odrezanu tamnu kosu, pomnim odabirom boja može efektno djelovati i kada je izveden na svjetlijim nijansama.

"Pastelna paleta, poput rumenkasto ružičaste ili boje breskve, može biti jako lijepa na plavoj kosi", ističe Giuseppe. Društvene mreže preplavile su fotografije žena koje su rado isprobale ovaj trend, a hoćeš li se i ti naći među njima?

 

Kopirati
Drag cursor here to close