Šezdesete se vraćaju

Jednodijelni badić – Povratak u punom sjaju

Lifestyle / Moda | 12. 07. 2020. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Nekoć znak čednosti, danas brige o koži, jednodijelni badić postao je popularniji od izazovnog bikinija, a kako prednjači u eleganciji, nosi se i na asfaltu, piše tjednik Gloria.

Hrvatski tjednik navodi kako je zlatno doba Hollywooda i na plaži te da se jednodijelni badić vratio se u punom sjaju.

Desetljećima su reklame uvjeravale da je za seksi izgled potrebno imati osunčanu put koja se pokazuje što manjim badićem, za koji pak treba imati savršeno tijelo.

Stoga su se žene znojile u teretanama i “pržile” na plažama, a onda je društvo postalo svjesno da je pretjerano izlaganje sunčevim zrakama rizično za zdravlje pa su proizvođači kupaćih kostima izbacili na tržište modele koji zadovoljavaju i oprezne kupače.

Naravno, jednodijelni badići ne mogu zamijeniti losione i kreme za sunčanje (premda se već proizvode tkanine s UVA i UVB zaštitom), no zaštitit će nježnu kožu dekoltea i trbuha od direktnog izlaganja suncu.

A premda imaju diskretan otvor oko vrata i nisko izrezane gaćice, žena u njima izaziva jednaku pozornost kao da nosi bikini, piše Gloria.

Za nju, doduše, nitko neće reći da je seks-bomba, već da je elegantna dama, no to bi trebalo još više goditi ženskoj sujeti.

Kopirati
Drag cursor here to close