Pariz

Jean Paul Gaultier najavio svoju posljednju reviju visoke mode

"Ali budite sigurni da kuća Couture Gaultier Paris nastavlja s projektom čiji sam pokretač, koji će vam uskoro biti otkriven"
Lifestyle / Moda | 17. 01. 2020. u 23:29 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni modni kreator  najavio je u petak da će njegova revija visoke mode u srijedu u Parizu biti "posljednja" nakon 50 godina karijere i rekao da će pokrenuti novi projekt sa svojom modnom kućom.

"22. siječnja 2020. proslavit ću 50 godina karijere u modi velikom revijom visoke mode u Theatre du Chalet. To će biti moja posljednja revija", naveo je kreator u priopćenju koje prenosi AFP.

"Ali budite sigurni da kuća Couture Gaultier Paris nastavlja s projektom čiji sam pokretač, koji će vam uskoro biti otkriven", dodao je.

To je objavljeno usred Tjedna mode, netom prije početka revija u ponedjeljak.

Francuski stilist (67) koji je karijeru počeo u modnoj kući Pierre Cardin, nezaobilazna je figura u svijetu mode nakon što je 80-ih preokrenuo modna pravila.

Autor je legendarnih kreacija poput korzeta sa stožastim grudnjakom za Madonnu.

Od prvih kolekcija, Gaultier je spretno miješao rodove, spolove i epohe.

Taj sin računovođe odrastao je blizu Pariza i od malih nogu je šivao s bakom. Kreirao je suknje za muškarce 1984. godine jer za njega "muškarac svoju muškost ne nosu odjećom, već mu je ona u glavi".

Kopirati
Drag cursor here to close