Josip Grabovac

Hercegovački modni bloger u humanitarnoj misiji u Africi

Moja misija je bila da darujem 50 posto dobiti od bloga Glasmode, kazao je Josip Grabovac
Lifestyle / Moda | 21. 11. 2017. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriješki modni bloger s adresom u Italiji Josip Grabovac trenutno se nalazi u Africi, gdje ima humanitarnu misiju, pomoći malenoj djeci.

''Nikad nisam sanjao da ću imati blog, a pogotovo da će me taj isti blog, koji postoji tri godine, odvesti toliko daleko kao što je Afrika. Misija Glasa mode u Africi (Zanzibar; Tanzanija) je marketing koji me doveo za Ujamaa beach resort , kao i tri brenda koji su željeli vidjeti svoje proizvode i odjeću na jednim od najljepših plaža na svijetu. No u dubini sebe uvijek sam htio biti u misijama, kao što je pomoć djeci Afrike. I u konačnici to se ostvarilo'', rekao je Josip u razgovoru za Bljesak.info, pišući nam iz Zanzibara.

Kaže, kako je ponosan što je njegov blog toliko napredovao da može sudjelovati u misijama, pomoći djeci Afrike.

  / Najvažnije je kaže, izmamiti osmijeh na lice djeci Afrike


''Sada kada gledam ovu djecu, vidim da novci i nisu toliko bitni, koliko je bitno dati djeci pronađenoj na ulici, iskren zagrljaj i pun emocija. Moja misija je bila da darujem 50 posto dobiti od bloga Glasmode. Imao sam priliku čuvati djecu iz škole i voditi ih na cjelodnevno druženje, putovanja barkama na druge otoke i gradove Afrike. Ta djeca su surovi talent bez prilika, ali nikad nisu izgubili nadu jer je to njihova svakodnevica (veliki, široki osmjeh, zubi koji sjaje tolikom bjelinom da ne možeš gledati u njih). Meni su dali veliki poklon, veliku emocionalnu promjenu u meni, ali su me naučili i tradicionalni afrički ples kao i Capoeiru koju svaki dan prakticiram po jedan sat'', kaže nam Josip.

Josip je, kao što svi njegovi pratitelji znaju, više od osam godina radio kao barmen - mixologist, pa je tako imao priliku podučavati afričke dečke pravljenju koktela.

  / Josip je mlade momke učio praviti koktele

''Ono što je interesantno je to da koktel koji uče praviti naprave odmah i to na najbolji mogući način.
Toliko toga mogu pričati i pisati a samo sam devet dana ovdje. Ovdje boravim još sedam dana, a čeka me još puno izazova koje je teško prenijeti na papir, a evo neka sam odlučio podijeliti za Bljesak.info. A na fotografijama ćete moći vidjeti ovaj raj na zemlji. Ono što je sigurno je da ću se vraćati ovdje kao volonter i prvenstveno zato što sam dobio prijateljstva koja će trajati vječno'', rekao nam je Josip, šaljući svima tople pozdrave iz Afrike.

Josip je najavio da po povratku u Italiju i Hercegovinu sprema brojne suradnje, a s njim će se u kampanji pojaviti i mlado lice, točnije sedamnaestogodišnja Mostarka, koja, kako Josip kaže plijeni ljepotom i ima potencijal da bude prepoznatljiv fotomodel.

  / Glasmode
Kopirati
Drag cursor here to close