Svaka žena ima pravo na vlastiti odabir

Gucci novom kolekcijom podržao pravo na pobačaj

Istaknuli su se odjevni komadi s natpisima "My body my choice" i "Chime for change", koje je drugo ime Guccijeve vlastite kampanje za ravnopravnost spolova koju su predstavili još 2013. godine.
Lifestyle / Moda | 30. 05. 2019. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Gucci novom kolekcijom podržao pravo na pobačaj

Cruise kolekcija za 2020. godinu predstavljena je u Rimu, domu Vatikana i Katoličke crkve i svakako je privukla pažnju javnosti, pogotovo kreacijama kroz koje je Alessandro Michele poručio da svaka žena ima pravo na vlastiti odabir.

Posljednjom kolekcijom upućena je jasna podrška pravu na abortus, o kojem se ovih dana intenzivno raspravlja u Sjedinjenim Američkim Državama. "Nevjerojatno je da u svijetu i dalje postoje osobe koje smatraju da mogu kontrolirati žensko tijelo i odabir svake žene", kazao je Michele.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

‘My Body My Choice’ is a feminist slogan from the 70s which appears on the reverse of this jacket seen before the #GucciCruise20 fashion show by @alessandro_michele. This piece echoes the Creative Director’s continuing vision of freedom, equality and self-expression. Since founding @chimeforchange in 2013—the global campaign that represents and advocates for gender equality—@gucci has a longstanding commitment to women and girls by funding projects around the world to support sexual and reproductive rights, maternal health, and the freedom of individual choice. Learn more about the global partners for sexual and family health rights the campaign is donating to in 2019, which can be found in @chimeforchange’s link in bio. @museiincomuneroma #AlessandroMichele #MuseiCapitolini

Objavu dijeli Gucci (@gucci)

Istaknuli su se odjevni komadi s natpisima "My body my choice" i "Chime for change",  koje je drugo ime Guccijeve vlastite kampanje za ravnopravnost spolova koju su predstavili još 2013. godine.

Uz ovaj natpis, istaknuo se i kaput na kojem je ispisan datum 22.05.1978., odnosno datum kada je pobačaj postao legalan u Italiji.

Michele je izjavio kako ga je nova zabrana abortusa u SAD "navela na razmišljanje o tome kako i koliko treba poštivati žene ".

Kopirati
Drag cursor here to close