Drugo izdanje Fashion arene

[FOTO] Fashion Arena otvorena - Mostar postao modni centar

Na Fashion areni predstavljene su kolekcije dizajnera iz BiH i regije
Lifestyle / Moda | 08. 12. 2017. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na drugom izdanju modnog događaja Fashion Arena u petak su se u Mostaru predstavile mlade dizajnerske snage, kao i kolekcije nekih od najpoznatijih dizajnerskih imena regije.

"Sigurna sam da smo uz bok sličnim događajima u regiji, posebno kad smo nakon odlične prve Fashion Arene privukli pozornost brojnih dizajnera koji su sada s nama ili će biti naredne godine. Drago nam je da se ovo održava u našem Mostaru jer znamo da je to grad mode", kazala je Snježana Delić iz Agencije PRimera.

Foto: Bljesak.info / Retro denim na Fashion Areni u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Retro ponuda za muškarce
Foto: Bljesak.info / Večernja haljina ...
Foto: Bljesak.info / Još malo muških modela 
Foto: Bljesak.info / Malo više muških modela
Foto: Bljesak.info / Dive

Ženska elegancija i gracioznost prve su asocijacije na splitski modni dvojac ARILEO, koji otvara ovogodišnje izdanje Fashion Arene. Jesensko-zimska modna čarolija s Arileo potpisom vraća u neka prošla vremena, koristeći ponovno popularni uzorak pied de poule, koji cijeloj kolekciji daje dozu nostalgije. Crnom, bijelom i bojom cigle, te materijalima poput vune i pletenine, na pisti će još jednom pokazati zašto su majstori elegancije i profinjenosti.

Modna kuća HIPPY GARDEN sa Đurđicom Vorkapić predstavlja autorski profiliran opus odjeće, koja je u funkciji novog vremena-snažnog urbanog identiteta. Naglasak je na veličanstvenim haljinama i kaputima, upotpunjenim funkcionalnim pletivom i unikatnim čizmama.

Foto: Bljesak.info / Kolekcija 'Kišobran' Ljiljane Majkić

Ponesena jednostavnošću geometrijskog elementa, linijom, koju koristi kao upečatljiv detalj, a ne odustajući od slobodne skulpturalne forme, LJILJANA MAJKIĆ na Fashion Arenu donosi kolekciju ''Kišobran“, koji je i inspiracija za idejno rješenje osnovnog kroja. Jedinstvenu i sofisticiranu crnu kombinira sa smeđom, čime dobiva neobičan i nesvakidašnji spoj, ili sa bijelom, čija kombinacija osvježava kompletnu kolekciju. Slično radi i sa tamnoplavom, koja je treća osnovna boja kolekcije.

Kod bh dizajnera, stiliste i kostimografa MILANA SENIĆA u fokusu kreativnog istraživanja su košulje koje kroz dekonstrukciju i strukturalnost dobivaju neke nove interpretacije. Za razliku od prethodnih projekata, gdje su dominirale bijele i crne boje, ovaj put je napravljen svojevrstan izlet u boje te paleta, kroz koju je predstavljen ovaj ciklus, sadrži plave i zelene nijanse.

Mostarska dizajnerica AIDA MUŠINOVIĆ, vječito inspirirana bajkama, na Fashion Areni predstavlja kolekciju FAIRYTALE. Kolekcija unikatnih haljina i vjenčanica, ručno rađenih u finalnoj estetskoj obradi, spaja nježnost, romantiku i snagu.

Mostarskim ljubiteljima mode predstavila se i talentirana dizajnerica IVANA CVRLJE. Njezina unikatna kolekcija prepoznatljiva je po večernjim haljinama, a inspirirana cvijećem, koje je ovaj put preneseno na čipku i bogate tkanine. Raskoš i glamur je prisutan u svakom modelu. Bogate volumen haljine učinit će svaku ženu posebnom, gdje god da se pojavi, a one uske i sirena kroja –zavodnicom.

Na Fashion Arenu došla je i romantična i bajkovita kolekcija “Lady of The Lake” brenda CAROL dizajnerice KLARE IVANOVIĆ, inspirirana pjenom valova i odsjajima vode koji lome svjetlost. Predstavlja kombinaciju elegantnih i romantičnih haljina, pa do unikatnih vjenčanica.

Foto: Bljesak.info / Drugo izdanje modnog događaja Fashion Arena
Foto: Bljesak.info / Drugo izdanje modnog događaja Fashion Arena
Foto: Bljesak.info / Retro kolekcija
Foto: Bljesak.info / Ma Chérie kolekcija torbica dizajnerice MARIJANE DUKIĆ

Modnom revijom se predstavlja i Ma Chérie kolekcija torbica dizajnerice MARIJANE DUKIĆ. Svaka torba je izrađena sa stilom i velikom posvetom, da budu što ljepše i služe svojoj namjeni.

Sve torbe su ručno izrađene, a materijal koji se koristi je- prirodna koža.

Sve kolekcije predstavljene su prema svjetskim standardima uz vrhunsku produkciju, a revije su nosile neki od najpoznatijih manekenki i manekena iz BiH i regije - Džejla Glavović, Dejan Radović, Dino Bubičić, Ivana Ergić, Tea Bošković, Vedrana Lindarić, Lana Gržetić, Petra Frković, Katarina Prnjak, Meri Benčić, Daniela Mijatović i brojni drugi.

Foto: Bljesak.info / Drugo izdanje modnog događaja Fashion Arena
Foto: Bljesak.info / Fashion Arena Mostar 
Foto: Bljesak.info / Fashion Arena Mostar 
Foto: Bljesak.info / Kolekcija unikatnih haljina i vjenčanica Aide Mušanović
Foto: Bljesak.info / Fashion Arena Mostar 
Foto: Bljesak.info / Fashion Arena Mostar 
Foto: Bljesak.info / Naš se fotograf nije štedio
Foto: Bljesak.info / Dio glamura s Fashion Arene
Kopirati
Drag cursor here to close