Queen Hotel Mepas

Ejla Prguda iz Mostara izabrana za Top fotomodel Bosne i Hercegovine

Fashion M kao producent ovog natjecanja kao cilj je postavio da pronađe najbolja komercijalna lica za potrebe reklama, spotova, modnih kampanja, editorijala ...
Lifestyle / Moda | 18. 10. 2021. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon godinu dana potrage za licima specifičnog tipa širom Bosne i Hercegovine 11 prednatjecanja i dva polufinalna prednatjecanja u Federaciji BiH, Brčko Distriktu i Republici Srpskoj sinoć je u Mostaru održano spektakularno državno finale Izbora za Fotomodel Bosne i Hercegovine.

32. najljepše djevojke iz cijele Bosne i Hercegovine bile su sudionice trodnevnog Models Campa u prelijepoj Villi Milas. Tim fotografa, koreografa, fitness trenera, nutricionista, make up artista, frizera pripremao je djevojke kako bi zablistale na finalnoj večeri u prelijepoj dvorani Queen Hotela Mepas.

Foto: Bljesak.info / za Top fotomodel BiH održan je u dvorani Queen Hotela Mepas

Fashion M kao producent ovog natjecanja kao cilj je postavio da pronađe najbolja komercijalna lica za potrebe reklama, spotova, modnih kampanja, editorijala, televizijska lica i sve što su u sedamnaestogodišnjem radu uočili kao potrebe tržišta Bosne i Hercegovine i regiona.

Djevojke koje su bile dio finalnog izbora morale su biti elokventne, talentirane, a fokus se stavljao i na obrazovanje.

U prilog tome govori i činjenica da je glavna nagrada za pobjednicu stipendija u iznosu od 12 000 KM koju dodjeljuje generalni partner Izbora za Fotomodel BiH Internacionalni Univerzitet u Travniku.

Prvoplasirane djevojke su Amina Dumpor pod titulom FOTOMODEL FACEBOOKA BOSNE I HERCEGOVINE, Magdalena Milošević pod titulom TOP FACE FOTOMODEL BOSNE I HERCEGOVINE, Jasmina Habibija pod titulom FOTOMODEL FASHION M BOSNE I HERCEGOVINE, Leona Blaž pod titulom FOTOMODEL MEDIJA BOSNE I HERCEGOVINE, Tanja Karać pod titulom FOTOMODEL ŠARMA BOSNE I HERCEGOVINE, Mija Mrnjavac pod titulom II PRATILJE FOTOMODELA BOSNE I HERCEGOVINE, Ema Meškić pod titulom I PRATILJE FOTOMODELA BOSNE I HERCEGOVINE, te pobjednica večeri prelijepa Ejla Prguda pod titulom TOP FOTOMODEL BOSNE I HERCEGOVINE.

Pored sudjelovanja djevojaka u finalnoj večeri posjetitelji su imali i bogat show program uz specijalnog glazbenog gosta Valentina Perutine, plesnog studia Mo Stars, plesnog studia Korolova, Dance ET, te Mostarskih mažoretkinja.

Foto: Bljesak.info / za Top fotomodel BiH održan je u dvorani Queen Hotela Mepas

Djevojke su se u posljednjem izlazu predstavile u toaletama poznate BH dizajnerice Svjetlane Vuković Cece.

Projekt je podržao Grad Mostar kao generalni pokrovitelj.

Generalni sponzor izbora je Number 1, zlatni sponzor Eisberg energy, srebreni sponzor Plaza Mostar, te generalni partner Internacionalni Univerzitet u Travniku. Službeno piće izbora je Eisberg energy drink. Za frizure sudionica pobrinuo se Salon ljepote „AS“ i Danny hair style, za make up pobrinuo se Salon Infinia. Buketebukete za pobjednice pripremio je Elan flower therapy kao i poklone Lets go .ba, Butik Feeling, Borboleta joaillerie BiH i Callux. Hvala Taboo restaurant & bar, te GoldenCubeu na prelijepom dočeku sudionica tijekom priprema.

Organizatori su se zahvalili i medijskim pokroviteljima koji su ih pratili kroz čitave pripreme kao i sam događaj: Face TV, Magazin Azra, RSG Radio, Bljesak.info, Centralna.ba, Zenicablog.

Foto: Bljesak.info / za Top fotomodel BiH održan je u dvorani Queen Hotela Mepas
Foto: Bljesak.info / za Top fotomodel BiH održan je u dvorani Queen Hotela Mepas
Kopirati
Drag cursor here to close