Prodaju se u SAD-u

Domaći hit proizvod, papuče od ovčjeg krzna

''Povezali smo standardni oblik kućnih papuča sa bosanskom ovčjim krznom, tako smo napravili kombinaciju koja je ugodna za zimski period'', kažu iz Intuitiva tima.
Lifestyle / Moda | 13. 12. 2019. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Papuče od ovčjeg krzna

Nakon što je u ljetnom periodu tim ''Intuitive'' predvođen Tahirom i Sabinom Bisić oduševio domaću javnost sa espadrilama koje su pronašle svoje kupce širom svijeta, ovi mladi poduzetnici, koji su odlučili investirati u domovinu i pokrenuti potpuno novi lifestyle brand, temeljen na bosanskim prirodnim materijalima, nastavljaju sa razvojem svoje ponude.

Ovog mjeseca su predstavili papuče od ovčjeg krzna.

“Povezali smo standardni oblik kućnih papuča sa bosanskom ovčjim krznom, tako smo napravili kombinaciju koja je ugodna za zimski period. Na dizajnu je radila Sabina, a razvoj proizvoda je dalje uključio i žene koje šiju i pripremaju Intuitivine proizvode. Na taj način su se svi nekako povezali sa ovim novim proizvodom, pa smo ga konačno i pustili na tržište. Veći dio naše prodaje realiziramo online, pa su papuče već svoje kupce pronašle u SAD-u, ali i širom Europe. Nadam se da će biti prepoznate i u BiH'', pojašnjava Ajna Ključanin iz ''Intuitiva'' tima.

Njihova priča je već prepoznata kao primjer dobre prakse investicija dijaspore u kreativni sektor u Bosni i Hercegovini. Nedavna prezentacija ove kompanije u Biznis centru bh. dijaspore, u organizaciji USAID Projekta "Diaspora Invest", naišla je na veliki interes javnosti, poduzetnika, dizajnera i distributera.

''Ovi jedinstveni proizvodi iz Bosne i Hercegovine pronašli su svoju poveznicu sa cijelim svijetom putem online prodaje, a stalni rad na razvoju nečeg novog, što donosi spoj između bosanske tradicije i svjetskih trendova, učinio je ''Intuitivu'' prepoznatljivu unutar BiH, ali i preko granica naša zemlje'', poručili su iz Biznis centra bh. dijaspore.

''Važno nam je da bosanski proizvodi pričaju jednu jedinstvenu priču, u kojoj svaki nosi nešto svoje, čime pravimo razliku u odnosu na sve ono što već postoji na svjetskom tržištu. Naše papuče i espadrille se mogu nametnuti posebnim dizajnom, garancijom kvalitete proizvodnjom u fer uslovima poslovanja, a posebno korištenjem domaćih resursa i sirovina tamo gdje je to moguće. I u tom pravcu pronalazimo naše kupce. Istovremeno, izuzetna je važna poveznica sa Bosancima i Hercegovcima, Bosankama i Hercegovkama, koji žive u inostranstvu. Proizvodi poput ovih ih vraćaju u zajednicu, povezuju s domovinom, što je jedan veliki resurs za razvoj malih, ali posebnih, domaćih brendova u različitim segmentima proizvodnje'', rekla je Sabina Bisić, kreativna direktorica ''Intuitive''.

Kopirati
Drag cursor here to close