Bosančica je u modi

Belma Tvico predstavlja RE-VIVE kolekciju za jesen/zimu 2019.

Kolekcija RE-VIVE za jesen/zimu 2019. godine oživljava nekoliko dimenzija srednjovjekovnog pisma− bosančice.
Lifestyle / Moda | 29. 10. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz dugogodišnju suradnju sa umjetnicom Taidom Jašarević, Belma Tvico u svoj rad studiozno inkorporira vlastito kulturno-povijesno naslijeđe. To ne čini isključivo kroz kreaciju dezena ili upotrebu simbola.

Kolekcija RE-VIVE za jesen/zimu 2019. godine oživljava nekoliko dimenzija srednjovjekovnog pisma− bosančice. Ovaj stilizirani oblik pisma sa primjesama glagoljice i latinice prilagođavao se individualnosti pojedinca, služio kulturnim i literarnim potrebama naroda.

Koncept kolekcije precizno je razrađen, pa tako pojedine znakove alfabeta, osim u jedinstvenim dezenima, možemo pronaći utkane u ženstvene siluete, te modernistički oblikovane u formi okovratnika i izreza. Materijali korišteni za izradu ovih kreacija− brokat, svila, vuneni štof, lister štof, svila i gabardin, pružaju nužni balans između fluidnih i struktuiranih kreacija.

Kada je riječ o paleti boja, Belma Tvico za sezonu jesen/zima 2019. predlaže spektar neutralnih, pastelnih, ali i klasično jesenskih i zimskih tamnih tonova. Forme su čiste i jednostavne, slojevite i voluminozne, i geometrijski precizne.

RE-VIVE je kolekcija koja balansira između savremene umjetnosti i savremene mode. Ipak, nedovoljno je tek opisati kreacije Belme Tvico, time ukazujući na njihovu vrijednost, bez promatranja onoga što im je prethodilo. To je, bez izuzetka, posvećenost dizajnerice da na krajnjeg konzumenta prenese ljubav prema modi koju živi od ranog djetinjstva. Dâ se zaključiti da njene kreacije nisu tek puki produkt modnog oblikovanja, te da je u njima uvijek, bez izuzetka, utisnuta doza promišljenosti, zagonetnosti, fragilnosti i ljubavi

Inače, Belma Tvico je modna dizajnerica koja se već dugi niz godina nalazi na pročelju bosanskohercegovačke modne scene.

Kontinuirano propitujući prostor i vrijeme u kojem živi, ona udiše novi život u modu koju stvara. Bilo da je riječ o opipljivoj inspiraciji− skulpturama, pejzažima i teksturama, ili apstraktnoj− emocijama i doživljajima, stoji u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close