Jeste li već probali?

5 frizura kao stvorenih da prikriju izrast na kosi

Ako imate izrast, a na termin kod frizerke morate čekati još neko vrijeme, donosimo savjete frizera za najbolje frizure koje ga prikrivaju.
Lifestyle / Moda | 14. 03. 2024. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Ako je kontrast između prirodne kose i boje u koju se bojaš velik, izrast vjerojatno nećeš moći sama dobro obojiti. Ipak, čak i tamni korijen uz plavu kosu može izgledati dobro, čak i kao da ga namjerno nosiš. Ako ti se to ne sviđa, ima i frizura kojima ćeš ga prikriti. Još nekoliko tjedana i znat će se prava boja svačije kose.

Najjednostavniji i najprirodniji način (i kosa će se odmoriti od kemikalija) jest da svoj izrast i davno obojenu kosu nosiš s ponosom! Evo pet frizura uz koje izrast uopće ne izgleda loše. Dapače, baš je dobro isfuran. Kao da uživamo namjerno ga pokazujući...

Top knot ili punđa na vrh glave

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Melting

Objavu dijeli Emma Moldt (@emmamoldt)

Chic i jednostavan način da složiš frizuru u tren. A ispada i da je idealna frizura za rad od kuće i za stiliziranje čak i veeelikog kontrastnog izrasta.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@margotrobbie for last years @criticschoice awards #2018 still one of my favorites

Objavu dijeli Bryce Scarlett (@brycescarlett)

Podigni i zaliži kosu od čela, a "čvor" složi na vrh glave. Punđica će biti jedne boje, kosa uz tjeme druge i baš će izgledati cool. No želiš li ostaviti dojam neobojene kose, odnosno istaknuti boju u koju si se nekad bojila, napravi od dugih obojenih pramenova lažne šiške.

Razbarušena

Izrast nije razlog da kosu ne nosiš raspuštenu, kažu frizeri, samo treba znati nekoliko trikova. Primjerice, da prikriješ korijene druge boje, odnosno učiniš ih prihvatljivim, frizura ne smije biti uredna.

Dodaj joj volumen i pokret. Posegni za bilo čim što ti može pomoći da napraviš opuštene valove, od električnog uvijača do spreja za kovrčanje kose. Razbaruši ih te fiksiraj lakom za kosu. Pripazi i na razdjeljak. Uredni, ravni razdjeljci više otkrivaju izrast, a što je razdjeljak nepravilniji, prirodniji, izrast će se manje vidjeti.

Napola dignuto, napola raspušteno

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

anyone else think the scrunchie is the perfect summer hair accessory??? half for the birthday girl @sirapevida #justinemarjanhair

Objavu dijeli justine marjan (@justinemarjan)

Glamuroznija od top knota, ali sa svim njegovim prednostima prikrivanja, ova frizura ostavlja dojam da nosiš opuštenu dugu kosu iako je dio podignut. A i nju je jednostavno napraviti. Samo trećinu kose, onu uz lice podigni i veži u visoku punđu. Opušteni dio nakovrčaj i razbaruši. Drugi je način da taj gornji dio kose vežeš umjesto u punđu u rep.

Neuredan rep/punđa

Neuredan rep kao i nemarno složena punđa nije nešto što se postiže bez truda, makar ostavlja tak dojam. Možda da kreneš od toga da napraviš uredni rep?

Doista, frizeri savjetuju da kosu prvo uvučeš u zategnuti konjski rep, a zatim je dlanom ili četkom natapiraš prema naprijed. To ublažava kontrast između novoizrasle i obojene kose. Izbjegavaj proizvode koji sadrže ulja.

Pletenice

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

had a pearl moment with @ipsy would you try this trend? #justinemarjanhair

Objavu dijeli justine marjan (@justinemarjan)

Nije ih lako napraviti kod kuće, ali su baš slatke. Važno je da nisu prestroge već opuštene i eterična izgleda, sve previše zaglađeno istaknut će izrast. Podijeli kosu na dva dijela, ispleti pletenice, a zatom iz razvuci tako da budu mekše i neurednije. Završi tako da dlanom povlačiš preko njih u kontra smjeru kako bi bile pomalo neuredne. Možeš isplesti i po dvije sitne pletenice sa svake strane lica pa kosu vezati u nisku, nemarnu punđu, piše miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close