Ne mora biti naporno...

3 ključna savjeta za proljetno čišćenje ormara

Dan čišćenja može biti i no stress dan uz glasnu glazbu, prijateljice i nekoliko koktelčića.
Lifestyle / Moda | 07. 03. 2024. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pun ormar odjeće, a ništa za obući. To je briga koju je na vlastitoj koži osjetila gotovo svaka žena. Možda si ne želite priznati, ali problem je zapravo u tome što u ormaru imate previše. Stoga je baš sada pravo vrijeme za detaljno proljetno čišćenje ormara, piše Zadovoljna.hr.

1. Operite i dobro osušite zimsku odjeću

Možda vam se čini da pranje odjeće prije pospremanja na gornje police ili neka druga manje pristupačna mjesta nema smisla, ali na jesen biste se mogli iznenaditi. Prije odlaganja svu zimsku odjeću je potrebno oprati i dobro osušiti. Uz kvalitetan deterdžent, ne smijete zaboraviti ni na omekšivač za rublje, važan faktor za dugotrajan miris odjeće.

Svi volimo miris svježine, a ako znate da taj miris na pospremljenoj robi može trajati sve do jeseni još nam je draži. Za postizanje tako dugotrajne svježine odaberite Silan omekšivače inspirirane prirodom, a miris koji želite da se zadrži na vašoj odjeći odabirete sami ovisno o tome želite li da vaša roba miriše na svježa proljetna jutra ili na polja lavande. Koji god miris odabrali bit ćete oduševljeni.

2. Razvrstajte odjeću koja treba ostati na vješalicama i onu koja se može spremiti

Nakon što je zimska odjeća van dosega preostaje vam oprostiti se od onih modnih komada koje rijetko nosite. Staro pravilo koje glasi 'ako niste određeni odjevni predmet nosile godinu dana, vrijeme je da ga se riješite' pravilo je kojeg bi se trebalo pridržavati.

Ovo pravilo ne vrijedi za outfite koje nosite u posebno svečanim prilikama kao ni za bezvremenske klasike iz modnog svijeta. Sa svim ostalim, trebali biste se pozdraviti. Tada imate dovoljno prostora i da odjevni predmeti na vješalicama i na policama budu uredno složeni. Kako biste si još pojednostavili život, vješalice rezervirajte za one odjevne komade koje želite očuvati i za koje gužvanje nije dobra opcija.

3. Mjesto na kojem ćete skladištiti odjeću je bitno

Velike plastične vreće iz kojih isisavamo zrak i time štedimo prostor već su godinama izrazito praktično rješenje. Međutim, trebalo bi pripaziti od kojeg je materijala vreća izrađena.

Na odjeći spakiranoj u čistoj plastici, nakon dužeg perioda, mogu nastati oštećenja. Bolja i sigurnija opcija su prozračne zaštitne vreće za odjeću od netkanog tekstila (flisa) sa zatvaračem i prozorčićem. Također, ako spakiranu odjeću želite skladištiti u podrumu ili tavanu morate provjeriti u kakvom su stanju podovi i zidovi. I mala naznaka vlage mogla bi naštetiti pospremljenu odjeću.

Pridržavate li se ovih ključnih pravila, proljetno čišćenje ormara može biti pravi užitak. Dan čišćenja može biti i no stress dan uz glasnu glazbu, prijateljice i nekoliko koktelčića.
 

Kopirati
Drag cursor here to close