Vječni komad

Tri greške koje uništavaju traperice

Trebali nismo se pridržavati određenih pravila vezanih uz njihovo održavanje.
Lifestyle / Moda | 14. 05. 2018. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Traperice su vječni komad i inventar gotovo svih ormara. Bez obzira koliko smo ih platili, svi želimo da potraje što duže. Zbog toga bismo se trebali pridržavati određenih pravila vezanih uz njihovo održavanje.

1. Prečesto pranje traperica

Traperice se šire prilikom nošenja pa ih iz želje da savršeno prijanjaju uz tijelo možda i prečesto peremo. I dok će pranjem omiljene traperice vratiti oblik, tkanina bi se s vremenom mogla istanjiti i čak rasparati.

Dok neki stručnjaci tvrde kako ih trebamo prati svaka 4 mjeseca, (što zvuči ipak malo ekstremno), drugi smatraju da bismo ih trebali prati nakon desetak nošenja, ali nikako u pretrpanoj mašini. Za modele s puno elastina preporuča se pranje u hladnoj ili mlakoj vodi.

2. Nošenje sitnica po džepovima

Ukoliko džepovi traperica glume torbicu pa u njima nosimo ruževe, mobitele i razne druge sitnice, činimo čak dvije greške. Osim što će taj dio traperica izgubiti oblik, može ostaviti i trajne tragove.

Određena mjesta na džepovima će prilikom trenja izblijedjeti te na koncu i puknuti. I iako džepovi povremeno mogu poslužiti kao čuvalice mobitela i sitnih stvarčica izbacite ovu naviku ako želite besprijekorne traperice.

3. Pogrešno tretiranje mrlja

Vjerojatno nam se svima u životu dogodilo da smo na bar jednim trapericama prilikom otklanjanja mrlje od kave, masti, vina, ribanjem napravili još veću štetu. Neprivlačna blijeda mrlja na tom mjestu dokaz je nepravilnog tretiranja.

Kako biste što učinkovitije uklonili mrlju najvažnije je brzo djelovati i ne ostavljati je da se osuši. Najbrži trik koji bi odmah mogao upaliti je mješavina vode i soli. Kako biste traperice što nježnije tretirali, uzmite neku mekanu tkaninu namočite ju u slanu vodu i lagano prelazite preko mrlje, piše Zadovoljna.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close