Mlada manekenka

16-godišnja Ajla Hušić iz Cazina osvaja modni svijet: Želim biti osoba za primjer, motivacija, inspiracija

Mlada manekenka iz Cazina ne želi osvojiti samo svijet mode, već i politike, te se okušati kao voditeljica, ali prije svega želi biti osoba za primjer, motivacija i inspiracija.
Lifestyle / Moda | 25. 11. 2018. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo dokazao je da je ovaj modni događaj dostojan epiteta glamuroznih svjetskih modnih manifestacija koji je ponudio programski sadržaj za pamćenje.

Dio trodnevne modne čarolije bila je i Ajla Hušić, 16-godišnjakinja iz Cazina koja se već neko vrijeme uspješno bavi modelingom, te surađuje sa modnom agencijom ABC models.

Iako je dosta mlada, ovo je već drugi put da sudjeluje na ovom jedinstvenom događaju u Bosni i Hercegovini.

"Sama pomisao na Nivea BH Fashion Week me ispunjava i čini sretnom, ali ove godine osjećala sam se kao dio toga i upoznata sa planom i programom bila sam u mogućnosti pomoći novim licima što mi je izuzetno drago", ističe Ajla.

Mlada manekenka nosila je odjeću s potpisom različitih dizajnera, a mi smo ju pitali da ipak izdvoji najdraže kreacije i dizajnera.

- Od kreacija koje sam nosila izdvojila bih Art by Tea jer mi je dizajnerica prirasla srcu i njene prijateljice jer smatram da je veoma bitno stvoriti pozitivnu vezu između dizajnera i modela radi daljih poslova u budućnosti koji nas čekaju.

Nivea Fashion Week prilika je i za druženje i upoznavanje različitih zanimljivih, ali prije svega uspješnih ljudi u okviru ove branše. Tako se Ajla imala priliku družiti sa Sandom Gutić, koja je bila Miss Bosne i Hercegovine 2013, kao i nositeljicama lenti World top model Serbia 2018 i World top model BiH 2018, Andreom Grkavac i Adnom Zrno.

"Svaki dan koji smo provele skupa učile smo i pomagale jedna drugoj. Također motivišemo jedni druge kako bi ostvarili što bolje rezultate u svijetu modelinga, i, što je najbitnije, ne smatramo se konkurencijama već nam je svaki tuđi ostvareni cilj dodatna motivacija da radimo na sebi", ističe Ajla koja nam je otkrila da je svijet mode nije promijenio već da joj je pomogao da izgradi samopouzdanje. Za sebe kaže da je komunikativna, ambiciozna i uvijek spremna pomoći.

Obzirom da joj je tek 16 i na općeniti položaj modelinga u našoj državi, priznaje da bude i negativnih komentara, ali oni ju samo podstiču da niže nove uspjehe i ostvaruje svoje snove. Ono što je važno, ima podršku porodice i prijatelja i vjeruje da bi bez njih, njihove podrške i vjere u nju modeling bio samo san o kojem je maštala još od kada je prvi put vidjela modnu pistu na televiziji.

Mlada manekenka iz Cazina ne želi osvojiti samo svijet mode, već i politike, te se okušati kao voditeljica, ali prije svega želi biti osoba za primjer, motivacija i inspiracija.

Kopirati
Drag cursor here to close