Podizanje svijesti

Završno druženje Dogs Trust ukazalo na važnost odgovornog vlasništva pasa

Događaju koji je organiziran u zagrijanom šatoru su nazočili brojni vlasnici pasa i njihovi ljubimci.
Lifestyle / Životinje | 29. 11. 2019. u 18:08 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u četvrtak, 28.11. 2019. godine na Vilsonovom šetališt u Sarajevu upriličilo druženje s vlasnicima i ljubiteljima pasa, kao i drugim prijateljima iz Kantona Sarajevo.

Događaju koji je organiziran u zagrijanom šatoru su nazočili brojni vlasnici pasa i njihovi ljubimci, ali i drugi prijatelji među kojima i zamjenica veleposlanice Slovenije, te predstavnici kantonalne veterinarske inspekcije. S nama su bili i gosti iz Glavnog ureda Fondacije, između ostalih i novi Izvršni direktor Fondacije, Owen Sharp, kojem je ovo prva posjeta našoj zemlji.

Foto: PR / Završno druženje Dogs Trust

Posjetitelji događaja su imali priliku da sudjeluju u interaktivnim prezentacijama o vrlo korisnim temama za vlasnike pasa ali i one koji razmišljaju da u budućnosti nabave psa. Tako je instruktor iz Dogs Trust Škole za pse govorio koliko je za dobrobit pasa, ali i vlasnika, važno da pored fizičke vježbe, ljubimci dobiju i mentalne izazove, dok je stručnjak za udomljavanje govorio o tome na šta treba obratiti pažnju kada nabavljamo psa kako bismo istinski imali najboljeg prijatelja s kojim ćemo se odlično slagati i brinuti se o njemu za cijeli njegov život.

Foto: PR / Završno druženje Dogs Trust

Na uzbudljivom, centralnom dijelu programa, svi su mogli pogledati kratke video zapise koje su naši prijatelji, vlasnici pasa, producirali u okviru Facebook natjecanja, a na teme: kako smo to ja i moj pas kompatibilni, i šta sam naučio svog psa koristeći metodu pozitivne motivacije.

Veliki broj sjajnih video priča dokazao je visoku razinu svijesti i znanja o ovim temama i jaku vezu koju vlasnici pasa imaju sa svojim ljubimcima.

Cilj natjecanja je da kroz dijeljenje kompilacije svih klipova kao i pojedinačnih priča na društvenim medijima, zajednički pokažemo da samo kroz odgovornost prema psima i drugim životinjama možemo imati sretnu i sigurnu zajednicu.

Prvih 10 video uradaka s najvećim brojem Facebook lajkova su u tijeku programa dobili vrijedne nagrade, među kojima je i puzla – igračka za mentalnu stimulaciju psa, te vaučer za potrepštine, veterinarsku njegu ili njegu svog psa u vrijednosti od 30 KM, dok su svi sudionici za svoj trud i doprinos također dobili korisne nagrade.

Foto: PR / Završno druženje Dogs Trust

Ovo druženje bilo je i prilika za prvi susret svih koji su se prijavili za dugoročno druženje s nama u okviru aktivnosti Dogs Trust BFF!

Svi koji se žele pridružiti da se ide do zajedničkog cilja, za sretnu zajednicu i sretne pse u njoj, mogu pogledati više informacija i prijaviti se na http://www.dogstrust.ba/dogstrustbff/

A sve koji žele pomoći da što više naših sugrađana shvate važnost odgovornog vlasništva pasa pozivamo da podijele video kompilaciju koja će biti postavljena na našoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Foto: PR / Završno druženje Dogs Trust

Podsjetimo se da je dugogodišnji član Dogs Trust tima i Izvršni direktor Fondacije, Adrian Burder, naglo preminuo prije nešto više od godinu dana.

Adrian koji je bio poštovan i voljen zbog svog vizionarskog, karizmatičnog duha, iza sebe je ostavio bogato naslijeđe, a u znak sjećanja i poštovanja prema njemu, nastavljamo s našim važnim radom još predanije, poručeno je iz Dog Trust tima.

Kopirati
Drag cursor here to close