Zoološki vrt Zagreb

Valentinovo razotkriva sva lica mužjaka u životinjskom svijetu

Edukativan, ali i izuzetno zabavan program, kako najavljuju, "otkrit će tko je među životinjama veliki zavodnik, a tko pravi obiteljski 'čovjek'.''
Lifestyle / Životinje | 12. 02. 2019. u 15:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni obilazak Zoološkog vrta grada Zagreba na Valentinovo, 14. veljače, ove će godine razotkriti kakvi su mužjaci u životinjskom svijetu, najavili su u utorak iz tog ZOO-a.

Edukativan, ali i izuzetno zabavan program, kako najavljuju, "otkrit će tko je među životinjama veliki zavodnik, a tko pravi obiteljski 'čovjek'.''

Kažu kako osvajanje u fauni nije jednostavno. Kako bi došli do odabranice, mužjaci daju sve od sebe. Postaju ljepotani, snagatori, pjevači, građevinari…

A da je dobivanje potomstva izazov, najbolje znaju afrički lavovi. Kako bi se jedan mladunac uspješno othranio, lavovima je potrebno čak tri tisuće pokušaja parenja. Kad mladunac ugleda svjetlo dana, pada na brigu majci, a otac, pravi veliki mačak, odlazi svojim putem.

Mužjak crno-zelene otrovne žabe posve je drugačiji tip. Prvo čuva lokvicu s oplođenim jajašcima, a kad se mladunci izlegu, nosi ih na leđima, jednog po jednog, do jezerca ili potočića.

U obilasku Zoološkog vrta na Valentinovo posjetitelji će, među ostalim, doznati kako ljubuju dalmatinski pelikani, prstenorepi lemuri, merkati i crvenovrati valabiji. Raskrinkat će se i ljubavne zavrzlame kapibara, dvogrbih deva, zebri te bjelorukih gibona.

U ZOO-u kažu da "kod ljudi ljubav prolazi kroz želudac", pa restoran "Kod morskog lava" priprema poseban jelovnik nadahnut Danom zaljubljenih, prenijela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close