Pas Hipp

Uspješno je spašavao ljude - Uginuo prvi licencirani potražni pas u GSSuBiH

Hipp je nosio značku GSS-a ravnopravno s ljudima u GSS-u, dobivao je najteže zadatke i tragao u najtežim terenima.
Lifestyle / Životinje | 25. 06. 2019. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jutros je, od posljedica tumora na želudcu, uginuo naš Hipp – prvi licencirani potražni pas u GSSuBiH'', objavljeno je na stranici GSS-a.

Hipp, belgijski ovčar, punih je 7 godina služio u potragama za izgubljenim i nestalim osobama, tragao, pronalazio nestale, nosio značku GSS-a ravnopravno s ljudima u GSS-u, dobivao najteže zadatke, tragao u najtežim terenima. Vezao se za svoje vodiče, bio poslušan i privržen.

Hipp je stigao u HGSS Mostar 2012. g. kao petomjesečni štenac sa svojom sestrom Malom, kao donacija norveških uzgajivača. Odmah je pokazao vrline rasnog potražnog psa. Obučavao se sa svojim vodičem Vedranom Dujimovićem u Hrvatskoj, Sloveniji i kod nas. Prošao je obuke traganja na kopnu, u lavinama, vrijedno vježbao i položio licencu u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja. 2013. godine. Stekao je značku br.1.

Zadnje dvije godine proveo je u GSSHBŽ, gdje je nastavio uspješno raditi sa novim vodičem Ivanom Bebekom odgovorivši na brojne potražne akcije.

''Sve nas je potresla njegova smrt, pogotovu kolege iz komisije za rad sa potražnim psima. Ostali smo bez dragog nam psa, bez vrijednog resursa u potražnim akcijama. GSSuBiH podiže nove generacije potražnih pasa, ali će uvijek ostati draga uspomena na našeg voljenog br.1 – Hippa.'', poručeno je na stranici GSS-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close